Apariție neașteptată a prefectului de Bihor în mijlocul apelor, într-un furnicular, la patru ace. Localnicii au crezut că nu văd bine

Elena Avramescu 20.05.2021, 12:40
Apariție neașteptată a prefectului de Bihor în mijlocul apelor, într-un furnicular, la patru ace. Localnicii au crezut că nu văd bine

Prefectul de Bihor în mijlocul apelor. Dumitru Ţelea, prefectul din Bihor, a avut parte de o apariție spectaculoasă la locul inundaţiilor, fiind îmbrăcat la patru ace în timp ce se deplasa cu un funicular. Țelea stătea aşezat, în timp ce un angajat de la Apele Române era ocupat cu manevrarea mecanismul care punea în mişcare cabina.

Apariție neașteptată a prefectului de Bihor în mijlocul apelor

În cursul zilei de miercuri, 19 mai, prefectul de Bihor a fost în inspecție în mai multe zone din judeţul Bihor, care, din nefericire, au fost extrem de afectate de viituri în ultimele 24 de ore. Scopul inspecției a fost de a evalua pagubele produse şi de a dispune de măsuri de protejare a comunităţilor.

Astfel că prefectul a reușit să monitorizeze întreaga activitate a echipelor de intervenţie, identificând modul în care se face măsuratoarea râului. Astfel că, din oră în oră, când este înregistrat cod roşu, cei de la ABA Criş măsoară cotele. În acest sens Dumitru Ţelea a convocat o şedinţă operativă la sediul Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri, moment în care s-a prezentat situaţia din prezent precum şi posibile evoluţii ale viiturii formate pe Crişul Negru.

Nu mă plimbam, am participat la o măsurătoare pe care colegii mei de la ABA Crişuri o făceau în acel moment, o dată la fiecare oră ei asta fac, măsoară cotele. Mi-am făcut datoria, este în fişa postului meu să merg în teren, a spus și prefectul de Bihor, Dumitru Ţelea.

Apariție neasteptata a prefectului de Bihor in mijlocul apelor
Prefectului de Bihor in mijlocul apelor

Prin urmare, prefectul s-a deplasat în teren, urmând cursul inferior al Crişului Negru, în zonele Ginta, Tinca şi Homorog, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” şi ABA Crişuri. Însă nu şi-a făcut apariţia oricum, ci elegant, la costum, într-un funicular manevrat de un angajat la Apele.

Aceatsă vizită inedită a avut ca scop stabilirea unor măsuri de prevenire şi limitare a efectelor negative provocate de inundaţii.

Echipele de pompieri militari şi angajaţii ABA Crişuri s-au mobilizat exemplar, salvând gospodării şi intervenind pentru a limita pagubele produse de viituri. Următorul demers urgent trebuie să îl facă primarii, prin depunerea cu celeritate a rapoartelor operative şi a rapoartelor de intervenţie privind pagubele produse de inundaţii, pentru a putea beneficia de sprijinul autorităţilor centrale, unde este cazul, a declarat Instituţia Prefectului Bihor pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...