Apare un nou post TV în România. E total diferit față de celelalte. Pe ce se duc 100.000 de euro

Iancu Andreea, Ozana Mazilu 18.01.2022, 15:39
Apare un nou post TV în România. E total diferit față de celelalte. Pe ce se duc 100.000 de euro

Un nou post TV urmează să apară în România, surprinzând telespectatorii cu elementele diferite cu care vine. Acesta va aduce publicului din țara noastră producții de film inedite, pe care până acum nicio altă televiziune nu le-a prezentat pe piața audiovizualului din România. Astfel, telespectatorii se vor putea bucura de o experiență nouă în privința programelor pe care le pot urmări.

Care este noul post TV ce se lansează în România

După ce unele dintre posturile de televiziune celebre pentru producțiile de filme pe care le difuzează au părăsit grila de programe, în România un nou post TV care se lansează aduce pelicule neașteptate pentru telespectatori. Aceștia din urmă vor putea să urmărească un program dedicat filmelor asiatice, producțiile aparținând unor țări precum Turcia, Israel și țările arabe.

Noul post de filme care urmează să intre pe piața TV de la noi se va numi CinemaAsia, iar reprezentanții CNA au aprobat deja licența audiovizuală a postului. Televiziunea va face parte din grupul Clever, deținut de Adrian Tomşa, prin firma Diplomatic Digital SRL. Investițiile vor fi de peste 23.000 de euro în echipamente, iar aproximativ 60.000 se vor duce anual pentru cheltuielile de producţie, după cum notează paginademedia.ro.

„Va fi un canal de filme din Asia, cu inserţii de filme europene. Numim doar câteva ţări: Turcia, Israel sau ţările arabe, printre altele. De asemenea, Irina Margareta Nistor este o colaboratoare a postului nostru”, au declarat oficialii postului în faţa membrilor CNA.

Un nou post TV apare în România
CinemaAsia, un nou post de televiziune ce se lansează în România

Noul patron de la Prima TV se extinde

După ce a preluat frâiele postului Prima TV, Adrian Tomșa a adăugat în portofoliul său și posturile Cinemaraton, CineEst şi ComedyEst. Acestea au fost preluate încă din toamna anului 2020. Clever Media, compania din spatele acestor posturi de televiziune,  deţine nouă posturi: Look Sport, Look Sport+, Look Sport 2, Look Sport 3, Look 4K, Prima TV, Cinemaraton, CineEest şi ComedyEst.

Totodată, Clever Media funcționează și în rețeaua operatorului Telekom, având canalele Telekom Sport 1, 2, 3, 4, care sunt însă deținute de operatorul de cablu. Chiar dacă proprietarul televiziunii este Telekom, angajații celor patru posturi sunt pe Clever.

După o perioadă tumultoasă, în care Adrian Tomșa a încercat să preia Prima TV, postul de televiziune a ajuns în portofoliul Clever Media și chiar a cunoscut o evoluție specială. Dincolo de faptul că emite inclusiv HD, o serie de programe noi și proaspete au intrat în grila postului, în încercarea de a crește audiențele pentru Prima TV, un post cu o istorie importantă pe piața audiovizualului din România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...