Apare un nou cartier în București. Va fi în sectorul 1 și costă 50 de milioane de euro

Nicu Stan 13.01.2022, 15:04
Apare un nou cartier în București. Va fi în sectorul 1 și costă 50 de milioane de euro

Apare un nou cartier rezidențial în București. Va fi în sectorul 1, unde Speedwell a cumpărat un teren de 5,6 hectare și are în plan dezvoltarea de case și blocuri de apartamente cu regim redus de înălțime. Terenul achiziționat pentru construirea de noi locuințe are deschidere la lacul Grivița din Sectorul 1 al Bucureștiului și este situat la 10 minute de stația de metrou Laminorului.

Se mai construiește un cartier rezidențial în București. Va aduce 360 de locuințe noi

Apare un nou cartier rezidențial în Capitală. Compaia Speedwell va dezvolta pe terenul cumpărat pe malul lacului Grivița 360 de case și apartamente. Investiția totală se va ridica la 50 de milioane de euro.

De curând, dezvoltatorul imobiliar a anunțat semnarea unui antecontract pentru achiziția a 9 hectare din plaftorma Griro.

Noul ansamblu rezidential va numara 360 de locuinte
Noul ansamblu rezidential va numara 360 de locuinte

Ce se mai construiește în zonă

Terenul este localizat pe strada Fabrica de Caramidă, la 10 minute de mers pe jos de stația de metrou Laminorului. De asemenea, în zonă mai construiește locuințe și dezvoltatorul AFI Europe, iar Cordia a cumpărat în 2019 două terenuri cu un total de 3,3 hectare, unde are în plan construcția de apartamente.

Noul proiect imobiliar, The Meadows, așa cum a fost numit, va oferi un mix de townhouse-uri, clădiri de apartamente cu regim de înălțime P+3, și va fi construit în patru faze. Vânzările din prima fază, care înseamnă 15 case, vor fi lansate în trimestrul III al lui 2022.

Dezvoltatorul, despre noul ansamblu rezidențial

„Suntem încântați să introducem acest nou concept pe piața rezidențială. THE MEADOWS este reunește teme recurente pe care le regăsim în toate proiectele noastre: standarde ridicate de calitate a vieții, echilibrul dintre viața personală și cea profesională, sustenabilitate și arhitectură de ultimă generație.

Toate aceste elemente sunt sporite de o locație unică, pe malul lacului Grivița, un loc ideal pentru formarea unei noi comunități care se va alătura celei existente”, spune Jan Demeyere, arhitect și cofondator Speedwell, potrivit economica.net.

Unde mai construiește Speedwell

Compania Speedwell are un portofoliu substanțial de proiecte în România, aici intrând Record Park  în Cluj-Napoca, Triama Residence, The IVY, MIRO  și SpacePlus în București, Paltim în Timișoara și Riverside City în Râmnicu-Vâlcea.

Pe de altă parte, specialiştii din domeniul imobiliar preconizează că anul acesta va fi dominat de maxime istorice ale preţurilor apartamentelor la vânzare. De asemenea, nevoia de spaţiu, precum şi costurile ridicate îi va determina pe cumpărători să migreze spre periferii şi în rural.

Cresc prețurile la apartamente

„Pe sfârşit de an (2021 n. red.), vorbim de o uşoară stagnare în dinamica tranzacţională, ca urmare a perioadei apropiate de Sărbători, însă, începând cu luna ianuarie 2022, trendul va fi din nou unul crescător şi, potrivit analizelor noastre, preţurile pe metru pătrat vor atinge maxime istorice”, a declarat Cătălin Priscorniţă, CEO al companiei imobiliare Blitz.

Urmăriți Impact.ro și pe