Aparatul care se găsește în casa fiecarui român și încarcă factura la curent. Cum poți să economisești 30% în fiecare lună

Stan Filon 05.04.2022, 19:16
Aparatul care se găsește în casa fiecarui român și încarcă factura la curent. Cum poți să economisești 30% în fiecare lună

Prețul la electricitate a explodat pur și simplu, în ultimele luni, la fel ca cel la gazul natural, dar și la combustibil și alimente. Și serviciile toate s-au scumpit în România, iar veștile nu sunt bune deloc. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că urmează scumpiri istorice, așa că românii trebuie să știe ce să facă pentru a ține cât de cât în frâu măcar factura la curent. Pentru asta, fiecare dintre noi trebuie să știm cum să folosim electrocasnicul care ne încarcă cel mai mult factura.

Aparatul care ne încarcă factura la curent

Facturile îi apasă pe români din ce în ce mai mult. Gazul se scumpește parcă de la o lună la alta, iar electricitatea la fel. Veștile nu sunt bune deloc, deoarece războiul din Ucraina ar putea să aducă alte și alte scumpiri, așa că trebuie să învățăm să ținem cumva facturile în frâu prin diferite metode. În primul rând, trebuie să știm care este cel mai mare consumator de energie din casa noastră. Cu toții îl avem acum. Este vorba despre mașina de spălat. La fiecare spălare, banii noștri zboară pe fereastră, iar revenirea la albie nu surâde nimănui, în anul 2022.

Așadar, trebuie să știm să spălăm eficient, astfel încât să nu mai plătim chiar atât de mult. Specialiștii spun că mașina de spălat este responsabilă pentru 30% din factura la energie, așa că vă prezentăm o metodă la îndemâna tuturor pentru a reduce consumul de electricitate.

Aparatul care se gaseate in casa fiecarui roman si incarca factura la curent
Aparatul care se gaseate in casa fiecarui roman si incarca factura la curent

Cum ținem în frâu factura

Cum ar fi să îți reduci factura la electricitate cu 60 de lei pe lună? Sună bine? Ei, pentru ca acest lucru să se întâmple, specialiștii spun că trebuie să setăm mașina să spele la 30 de grade Celsius. Vom spăla la fel de multe haine, însă consumul la electricitate va scădea foarte mult, lucru care se va reflecta în factura ta. O altă metodă de a economi bani este să spălăm doar atunci când avem suficiente haine murdare încât să încărcăm mașina la capacitatea ei maximă. În acest fel, vom spăla mai rar, iar factura va scădea considerabil.

Un alt consumator important de electricitate din fiecare locuință este frigiderul. Pentru a funcționa eficient, trebuie să ne asigurăm că congelatorul nu are gheață și că am amplasat bine aparatul. Mai exact, acesta nu trebuie niciodată așezat lângă o sursă de căldură, cum ar fi caloriferul sau cuptorul, deoarece va consuma mai multă energie electrică, pentru a ajunge la temperatura setată.

O altă modalitate de a reduce consumul de curent este să scoatem pur și simplu din priză aparatele pe care nu le folosim. Cuptorul electric, prăjitorul de pâine, televizorul, nu trebuie să fie ținute în priză atunci când nu le folosim, deoarece consumă curent mereu. Consumul este unul mai mic, însă adunat ne crește factura. Țineți cont de aceste sfaturi și luna viitoare veți primi o factură mai mică decât luna trecută cu 80-100 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...