Apar din această vară pe șoselele din România. Mulți șoferi vor crede că nu văd bine

Stan Filon 29.04.2022, 11:20
Apar din această vară pe șoselele din România. Mulți șoferi vor crede că nu văd bine

Șoferii din România trebuie să se obișnuiască să întâlnească în trafic autoturisme cu numere de înmatriculare verzi. Ministerul Mediului a anunțat că a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde. Cine va primi aceste numere verzi și cum poți face și tu rost de ele, vedeți în rândurile de mai jos.

Numerele verzi de înmatriculare apar din această vară pe șoselele din România

Așadar, apar în trafic mașini cu numere de înmatriculare verzi. Trebuie menționat faptul că mașinile care vor avea numere de înmatriculare verzi sunt mașini cu emisii poluante zero! Așadar, vorbim despre mașinile electrice, după cum precizează Ordinul comun al Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al Ministrului Afacerilor Interne şi al viceprim-ministrului, Ministrul Transporturilor şi infrastructurii. Mai exact, mașinile cu zero emisii sunt mașinile  pur electrice dar și cele cu pilă de combustie cu hidrogen.

Numerele verzi de Inmatriculare apar din aceastA varA pe Soselele din RomAnia
Numerele verzi de inmatriculare apar din aceasta vara pe soselele din Romania

Ce se întâmplă cu mașinile electrice deja înmatriculate în România

Potrivit legii, noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a „numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

Așadar, șoferii care conduc deja mașini electrice pe drumurile publice vor avea posibilitatea, la cerere, să obțină plăcuțele verzi de înmatriculare sau pot circula în continuare cu plăcuțele normale pe care le au acum instalate pe autoturisme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...