Apa şi canalizarea, mai scumpe de la 1 ianuarie 2022. Cât vor plăti românii în plus

Nicu Stan 27.12.2021, 18:27
Apa şi canalizarea, mai scumpe de la 1 ianuarie 2022. Cât vor plăti românii în plus

Sunt vești proaste pentru români după ce s-a aflat că apa potabilă şi canalizarea vor fi mai scumpe începând cu 1 ianuarie 2022. Românii vor fi loviţi de noi scumpiri la utilităţi, în doar câteva zile. După ce preţurile la energie electrică şi gaze au explodat, de data aceasta, tarifele pentru apă potabilă şi canalizare vor sări şi ele în aer. Cât vor plăti românii în plus.

Se scumpește apa potabilă și canalizarea. Cu cât vor crește cele două utilități

Sunt anunțate noi scumpiri la apă potabilă și canalizare în Drobeta Turnu Severin. Deși împovărați de explozia prețurilor la gaze și energie electrică, locuitorii din această zonă trebuie să suporte de la 1 ianuarie și prețuri mai mari la apa potabilă, precum și la tariful de canalizare.

Scumpirile ating chiar şi 6 lei pentru apa potabilă şi aproape 4 lei pentru serviciul de canalizare. Astfel, locuitorii municipiului Drobeta-Turnu Severin, oraşului Vânju Mare, Strehaia şi Baia de Aramă, precum şi a altor comune din judeţul Mehedinţi, sunt cei care vor resimţi noile scumpiri. Scumpirile se vor aplica de la 1 ianuarie.

Se scumpeste apa potabila in Drobeta Turnu Severin
Se scumpeste apa potabila in Drobeta Turnu Severin

Căldura se scumpește și în București

Pe de altă parte, primarul Capitalei anunța încă de luna trecută că locuitorii Bucureștiului se vor confrunta și ei cu scumpiri ale gigacaloriei.

„Pentru locuitorii Capitalei, mesajul este că în acest moment tariful pe care ei îl au de plătit pentru gigacalorie este 164 de lei. Eventual, eventual, şi eu mi-aş dori ca acest tarif să crească în mod echilibrat, după cum v-am declarat ieri, dar acel tarif pe care eventual îl vom mări va fi plătit peste două luni de la momentul la care vom da acea hotărâre de Consiliu General. Deci pentru factura de noiembrie, care va fi plătită în ianuarie, bucureştenii să ştie că vor plăti 164 de lei, pentru factura de decembrie, pe care o vor plăti în februarie, dacă nu se întâmplă nimic în Consiliul General, bucureştenii să ştie că vor plăti în continuare 164 de lei”, spunea Nicușor Dan.

Probleme cu apa caldă și căldura în București

În plus, în această iarnă, mulți dintre bucureșteni vor duce dorul apei calde și căldurii.

„Ce putem să facem este, aşa cum am spus, putem să facem să intervenim de urgenţă în momentul în care se produc avarii şi din păcate se vor produce avarii. În momentul în care vom reuşi să avem pe de-o parte o capacitate mai bună de răspuns… Avem două tipuri de program, avem un program la producţie, zona de ELCEN, care funcţionează şi cu centrale din 1964, şi avem o problemă în ceea ce priveşte transportul şi distribuţia, care este atributul Municipalităţii”, mai afirma primarul general.

Nicușor Dan, încrezător în viitor

De asemenea, primarul Capitalei este încrezător că o să poată rezolva tot ceea ce-i nemulțumește pe bucureșteni în ceea ce privește apa caldă și căldura.

Urmăriți Impact.ro și pe