Anunțul lui Anthony Fauci despre o doză de rapel specială pentru a lupta împotriva Omicron

Beatrice Dumitru 17.12.2021, 09:05
Anunțul lui Anthony Fauci despre o doză de rapel specială pentru a lupta împotriva Omicron

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, a vorbit despre eficiența vaccinurilor în fața variantei Omicron a coronavirusului. Ce a spus medicul de la Casa Albă despre dezvoltarea unei doze de rapel specială pemtru a lupta cu noua tulpină descoperit în Africa de Sud.

Ce spune Anthony Fauci despre un vaccin special împotriva Omicron

Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru combaterea pandemiei de Covid-19, a spus că schema cu două vaccinuri Pfizer/BioNTech nu are o eficacitate mare împotriva infectării cu varianta Omicron, dar oferă o protecție considerabilă împotriva bolilor severe.

Protecția împotriva infectării a scăzut la 33%, comparativ cu 80% înainte de apariția variantei din Africa de Sud. Chiar și așa, Anthony Fauci a transmis că injecțiile de rapel disponibile în prezent funcționează împotriva Omicron și nu este nevoie de vaccinuri speciale pentru  a lupta cu noua tulpină extrem de contagioasă, notează CNBC.

Anunțul lui Anthony Fauci despre o doză de rapel specială pentru a lupta împotriva Omicron
Doza de rapel, eficientă împotriva Omicron.

Schemele noastre de vaccin de rapel funcționează împotriva omicronilor. În acest moment, nu este nevoie de o doze booster specifică variantei”, a spus Anthony Fauci.

Persoanele nevaccinate, șanse de opt ori mai mari să ajungă în spital

O doză de rapel crește protecția împotriva bolilor simptomatice la 75%, a spus Fauci, citând date de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie și a îndemnat cetățenii să se vaccineze, iar cei care au schema completă să facă injecția de rapel.

Cei nevaccinati au șanse de opt ori mai mari să ajungă în spital și de 14 ori mai multe șanse de a muri, în comparație cu persoanele care sunt complet vaccinate, a precizat Jeff Zients, coordonatorul răspunsului Casei Albe împotriva pandemiei, citând date de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. 61%la sută dintre americani sunt complet vaccinați împotriva Covid și 27% dintre ei au primit o doza rapel, potrivit datelor CDC.

Cercetători de la Universitatea din Hong Kong au oferit primele informații despre modul în care Omicron infectează organismul uman. Aceasta se multiplică de 70 de ori mai repede decât Delta în căile respiratorii, dar cu o viteză de zece ori mai mică în ţesutul pulmonar

Urmăriți Impact.ro și pe