Anunțul îngrijorător al lui Raed Arafat. „Numărul decedaților ar putea să crească”. Semnal de alarmă pentru români

Raluca Juncu 09.07.2020, 09:22
Anunțul îngrijorător al lui Raed Arafat. „Numărul decedaților ar putea să crească”. Semnal de alarmă pentru români

Raed Arafat a reacționat în contextul creșterii alarmante de ieri a numărului de infecții cu coronavirus, înregistrate în România. Șeful DSU atrage atenția că numărul de cazuri nu va scădea, în măsura în care românii nu vor respecta în continuare regulile de igienă și de distanțare socială.

„Este un trend crescător”

Secretarul de stat în MAI a spus miercuri seară că în ultimele 14 zile, numărul de cazuri de infecții cu coronavirus a crescut cu peste 30%, aspect ce ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă.

Sursa foto: Facebook/ Raed Arafat
Sursa foto: Facebook/ Raed Arafat

„Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate. Numărul nu va scădea (…) Haideţi să vedem ce urmează în următoarele zile. Până acum, ceea ce este cert este că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greşesc, cu vreo 30 şi ceva la sută. Acesta este un semnal”, a declarat Raed Arafat.

Arafat transmite că nu se mai poate lua în calcul acum dispunerea unor noi măsuri de relaxare, în contextul creșterii constante a numărului de cazuri. Totodată, autoritățile nu vor închide deocamdată activitățile, pentru a dispune o recarantinare.

„Nu închidem acum. Pentru că înseamnă că ne întoarcem din nou la toate aspectele care necesită starea de urgență. Și asta înseamnă că populația care și-a pierdut răbdarea va fi supusă din nou unui mecanism de închidere”, a precizat medicul.

Raed Arafat, despre campaniile de fake-news-uri

Oficialul a vorbit la Digi 24 și despre campaniile masive de dezinformare care promoveză fake-news-urile pe rețelele sociale, dar și pe alte platforme cu care intră mulți români în contact.

„Să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare (…) Dar vorbim de cei care au lansat niște campanii recent și care sunt cântăreți, am văzut, un om care se ocupă de modă și așa mai departe, și care fac niște campanii foarte bine aranjate, foarte bine regizate care țintesc o anumită categorie de populație.

Acum, întrebarea mea, de ce? De ce acum? De ce fac acest lucru? Și vii și pui egalitate între mască și sclavie. Pui egalitate între portul măștii și supunerea la dorințele statului. Deci trebuie să te împuternicești, trebuie să îți scoți masca”, a mai spus Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe