Avertismentul dur al lui Nelu Tătaru. Aceste zone de pe litoral ar putea să devină focare. Ce a ținut să le spună românilor

Raluca Juncu / 08.07.2020, 15:47
Avertismentul dur al lui Nelu Tătaru. Aceste zone de pe litoral ar putea să devină focare. Ce a ținut să le spună românilor

În contexul creșterii alarmante de cazuri de coronavirus, Nelu Tătaru anunță că stațiunile de pe litoralul românesc pot deveni foarte ușor focare de COVID-19. După relaxarea graduală a restricțiilor impuse de autorități, românii au respectat mai puțin regulile de igienă și de distanțare socială.

Nelu Tătaru, despre iminența apariției unor noi focare

În cadrul unei vizite la Constanța, ministrul Sănătății spune că stațiunile populare de la Malul Mării Negre, precum Vama Veche pot deveni foarte ușor focare de coronavirus, în măsura în care nu se respectă regulile de combatere a infecției.

„Există posibilitatea ca Vama Veche şi alte zone de pe litoral să devină focare. În acest moment sunt cetăţeni care se reîntorc în acele teritorii, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanţa, ci tot ce se întâmplă în acest sezon estival. Există această posibilitate (de infectare – n.red.).

Vama Veche. Foto: arhiva personală
Vama Veche. Foto: arhiva personală

Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanţări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecţie COVID începe din a doua până în a zecea zi”, a declarat ministrul Sănătăţii, miercuri, la Constanţa, potrivit Mediafax.

Nelu Tătaru mai precizează că acest lucru nu trebuie să afecteze momentele de relaxare ale tinerilor, care se pot distra în condițiile și normele lansate de Guvern, împreună cu reprezentanții HoReCa.

„Am stabilit nişte norme de desfăşurare şi funcţionare atât a plajelor, teraselor, cât şi a hotelurilor. Chiar dacă nu mai există cadru legislativ pentru perioada imediat următoare, turiştii trebuie să respecte aceleaşi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care cer externarea să meargă în izolare voluntară măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unităţile de primiri urgenţe, să evalueze starea de sănătate”, a mai explicat ministrul Sănătății.

În ultimele 24 de ore, în România au apărut 555 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, un record ngativ înregistrat de la debutul epidemiei în România și până în prezent. Acest lucru duce numărul total de cazuri de infecție la 30.175, în timp ce cel al deceselor la 1.817, potrivit celor mai recente informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI