Anunțul de ultimă oră al președintelui Iohannis pentru români: “Avem vești foarte bune!” Mesaj important

Diana Radu 19.06.2020, 16:22
Anunțul de ultimă oră al președintelui Iohannis pentru români: “Avem vești foarte bune!” Mesaj important

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, după ce a participat la reuniunea Consiliului European, care s-a ținut prin videoconferință. În urma reuniunii, șeful statului vine cu vești foarte bune pentru români.

Despre ce vești bune vorbește Klaus Iohannis

Şefii de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii au avut vineri discuţii cu privire la elementele incluse în pachetul de măsuri de relansare economică propus de către Comisia Europeană. Astfel, printre temele abordate s-au numărat bugetul multianual pentru perioada 2020 și fondul de revenire la recuperarea economică.

„Avem câteva vești foarte bune, în sensul că ne-am înțeles să discutăm în continuare bugetul multianual și fondul de recuperare la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, s-a văzut astăzi că e încă e nevoie de destul de multe discuții pentru a putea pune toate lucrurile la punct…Încă nu toată lumea e lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare. De asemenea, trebuie să mai discutăm anumite condiții în care se pot acorda aceste sume”, a declarat Klaus Iohannis.

klaus iohannis, anunt, vesti bune
Despre ce vești bune vorbește Klaus Iohannis

Klaus Iohannis i-a anunțat pe cetățeni că România a obținut la acest exercițiu bugetar o alocare de 44 de miliarde de euro și i-a asigurat că va cere fonduri mai multe la următorul. Banii vor fi alocați pentru dezvoltarea economică, pentru sistemul de sănătate publică, autostrăzi, căi ferate, educație și energie, printre altele, potrivit președintelui.

„Ceea ce e important pentru noi: În actualul exercițiu bugetar, România a avut dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu și întreaga echipă a României ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar și, de asemenea, ne luptăm ca să obținem condiții de implementare favorabile pentru România. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, pentru mediul de sănătate, pentru autostrăzi și căi ferate, pentru apă și canalizare, pentru educație, pentru energie regenerabilă și multe alte lucruri. E evident că România are nevoie de bani europeni”, a mai spus Klaus Iohannis.