Anunțul cu care Putin a luat prin surprindere întreaga lume. „Populația civilă nu trebuie să sufere”

Stan Filon 04.11.2022, 20:48
Anunțul cu care Putin a luat prin surprindere întreaga lume. „Populația civilă nu trebuie să sufere”

Vladimir Putin a făcut un anunț care a surprins pe toată lumea! Este pentru prima dată când amintește despre populația civilă și spune că aceasta nu ar trebui să sufere. Liderul de la Kremlin a vorbit și despre trupele de rezerviști ruși mobilizate în Ucraina.

Anunțul cu care Putin a luat prin surprindere întreaga lume

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a venit cu un anunâ de ultimă oră, legat de numărul de soldați trimiși pe frontul din Ucraina. Șeful de stat a precizat recent că au fost mobilizaţi circa 318.000 de rezervişti pentru consolidarea trupelor ruse în Ucraina. Liderul de la Kremlin a mai precizat că civilii aflaţi în provincia ucraineană sudică Herson „trebuie îndepărtaţi’” din zonele periculoase de luptă. Acesta a recunoscut că trupele ruse se confruntă cu o contraofensivă a armatei ucrainene în această provincie ocupată parţial de Rusia, relatează AFP şi Reuters.

„Avem deja 318.000 (n.r. de mobilizaţi). De ce 318.000 ? Pentru că voluntari continuă să sosească. Numărul voluntarilor nu scade”, a declarat Vladimir Putin, prezent la o scurtă ceremonie desfăşurată în Piaţa Roşie din Moscova cu ocazia Zilei unităţii naţionale ruse.

Anuntul cu care Putin a luat prin surprindere intreaga lume
Anuntul cu care Putin a luat prin surprindere intreaga lume

Evacuări masive de pe malul de vest al Niprului

Vladimir Puțin a decretat pe 21 septembrie mobilizarea parţială a circa 300.000 de rezervişti pentru a consolida trupele care iau parte la „operațiunea militară specială” din Ucraina. Președintele a spus că a fost nevoit să facă asta pentru a susţine o linie a frontului ce depăşeşte 1.000 de kilometri, transmite Agerpres.

Dintre rezerviştii mobilizaţi, aproximativ 49.000 au fost deja desfăşuraţi în unităţile angajate în lupte în Ucraina, a precizat vineri Putin, care în aceeaşi zi a promulgat o lege ce permite mobilizarea persoanelor condamnate pentru delicte grave.

Șeful statului a mai precizat că „cei care locuiesc în prezent în Herson trebuie îndepărtaţi din zonele de luptă cele mai periculoase”, a indicat liderul de la Kremlin, după ce trupele ruse au pierdut teren în această provincie în urma contraofensivei ucrainene. Au fost deja evacuate peste 70.000 de persoane de pe malul de vest al Niprului, precum și vestigii istorice și chiar și ămăşiţele prinţului Grigori Potemkin, care a fondat oraşul Herson în anul 1779. Vice-guvernatorul prorus din Herson, Kiril Stremusov, a declarat joi că trupele ruse s-ar putea retrage complet de malul de vest al Niprului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...