Anunţul care schimbă tot despre noul an şcolar. Ministrul Educaţiei: „Prezența fizică nu va mai fi posibilă”

Nicu Stan 10.09.2021, 10:01
Anunţul care schimbă tot despre noul an şcolar. Ministrul Educaţiei: „Prezența fizică nu va mai fi posibilă”

Anunţul care schimbă tot despre noul an şcolar. Ministrul Educaţiei a anunțat că prezența fizică nu va mai fi posibilă atunci când rata de infectare va ajunge la 6 la mia de locuitori. De asemenea, asta s-ar putea întâmpla de pe la jumătatea lunii octombrie.

Sorin Cîmpeanu, anunț îngrijorător. A spus când se vor închide școlile, iar elevii vor face școală online

Elevii vor începe școala pe 13 septembrie, însă nu se vor prezenta în bănci pentru prea mult timp.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că atunci când rata de infectare va ajunge la 6 la mia de locuitori, indiferent de localitate, elevii vor rămâne să facă școală online de acasă.

Elevii vor face scoala online cand rata va ajunge la 6 la mia de locuitori
Elevii vor face scoala online cand rata va ajunge la 6 la mia de locuitori

Ceremonie de deschidere a școlii cu masca de protecție pe față

Luni, 13 septembrie, va avea loc deschiderea anului școlar 2021-2022. În toate școlile din țară, atât elevii, cât și profesorii, dar și părinții, vor fi obligați să poarte masca de protecție la ceremonia de deschidere, atât la interior, cât și la exterior.

Însă, în urmă cu scurt timp, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a făcut un anunț de ultimă oră. Nimeni nu se altepta la așa ceva.

Elevii ar putea rămâne să învețe online de la jumătatea lunii octombrie

Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, chiar școlile vor începe pe data de 13 septembrie 2021, elevii ar putea să nu se prezinteprea mult timp la școală, deoarece se așteaptă ca rata de infectare să depășească 6 la mia de locuitori în luna octombrie.

Atunci când se va întâmpla acest lucru elevii vor rămâne acasă de unde vor intra la ore online.

La 6 la mie rată de infectare elelevii rămân acasă

”Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație.

Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Lucrările importante se vor da cu prezența fizică

Marea deosebire va fi aceeea că, față de anul trecut, anul acesta, indiferent de faptul că orele se vor desfășura în sistem online, lucrările importante, cum sunt tezele, vor fi susținute fizic de către elevi, în școală.

”În acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Învățămânul nu este pregătit pentru școala online

De asemenea, Sorin Cîmpeanu spunea, ieri, că învățământul românesc nu este pregătit pentru școala online, înregistrându-se foarte multe deficiențe.

În plus, Sorin Cîmpeanu a precizat că rezultatele școlare care s-au obținut în timp ce elevii au făcut școală online au fost mult mai slabe decât cele obținute cu elevii în băncile școlilor.

Urmăriți Impact.ro și pe