Școlile din România, închise din octombrie? Sorin Cîmpeanu: “E posibil”

Badea Violeta, Ana Ionescu 27.08.2021, 13:55
Școlile din România, închise din octombrie? Sorin Cîmpeanu: “E posibil”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii ar putea trece în online din luna octombrie, la doar câteva săptămâni de la începerea noului an școlar cu prezență fizică a acestora în sălile de curs. Iată ce a declarat oficialul!

Elevii ar putea trece în online din octombrie

Deși era optimist și anunța că elevii vor participa fizic la cursuri, Sorin Cîmpeanu nu mai pare la fel de convins că va fi posibil acest lucru. După ce în urmă cu o zi numărul infectărilor cu Covid-19 a depășit pragul de 900 de pacienți, oficialul precizează că există posibilitatea ca unitițile de învățământ să se închidă din octombrie.

Potrivit acestuia, școlile rămân deschise doar atâta timp cât rata de infectare la nivel de localitate nu va depăși pragul de șase la mia de locuitori.

„Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5.

Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Sorin Cimpreanu a anuntat ca elevii ar putea trece in online din luna octombrie
Sorin Cimpeanu a anuntat ca elevii ar putea trece in online din luna octombrie

Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile se vor deschide cu prezență fizică

Până când datele vor arăta o rată de infectare de șase la mie, Sorin Cîmpeanu îi anunță pe toți elevii și părinții că noul an școlar va începe în data de 13 septembrie, în format fizic. Regula este valabilă pentru toate școlile, inclusiv pentru creşe şi grădiniţe.

„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică.

De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă.

Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a mai declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe