Anunțul care îi ia prin surprindere pe telespectatorii Antena 3. „Este o schimbare programată”

Stan Filon 25.08.2022, 21:16
Anunțul care îi ia prin surprindere pe telespectatorii Antena 3. „Este o schimbare programată”

Schimbări majore la Antena 3! Televiziune fondată și deținută de familia Voiculescu se rebranduiește, iar telespectatorii vor vedea modificări foarte importante. Antena 3 își va schimba denumirea, dar și întreaga identitate vizuală, grila și chiar conceptul. În prezent, sunt lucrări importante în sediul din Pipera al televiziunii. Sunt modernizate studiourile, iar reporterii și redactorii participă la training-uri speciale de pregătire.

Anunțul care îi ia prin surprindere pe telespectatorii Antena 3

Așadar, fanii Antena 3 trebuie să știe că televiziunea lor preferată urmează să treacă prin schimbări importante, care îi vor aduce într-un final o altă denumire, o nouă identitate vizuală, grila de programe va fi și ea modificată, la fel ca și conceptul.

Antena 3 se rebranduiește și se va numi Antena 3 CNN. Antena 3 va prelua denumirea televiziunii americane CNN, cu care are o colaborare fructuoasă, de ceva timp. Chiar specialiști veniți din America sunt cei care îi familiarizează acum pe reporterii Antena 3 cu tehnicile folosite de televiziunea americană. Training-urile au început recent, o echipă de jurnaliști americani de la CNN și-a mutat cartierul general la București tocmai pentru a avea întâlniri cu reporterii, redactorii, editorii, dar și producătorii postului.

Anuntul care ii ia prin surprindere pe telespectatorii Antena 3
Anuntul care ii ia prin surprindere pe telespectatorii Antena 3

Când va avea loc schimbarea

„Totul pentru implementarea cât mai rapidă a tuturor regulilor impuse de CNN la nivel internațional. Pentru a transmite toate informațiile necesare și pentru a răspunde tuturor întrebărilor despre trecerea la un alt nivel în televiziune”, spun surse din piața media.

Schimbarea era preconizată să fie făcută pe 19 septembrie, dar ea ar putea fi amânată pentru scurt timp, susțin surse din piață. Grila de programe se schimbă și ea și îți vor face apariția mai multe jurnale pe modelul «News Hour with CNN», difuzat în acest moment de la 18:00 la 19:00.

Relația dintre Antena 3 și CNN

„Este o schimbare programată din luna martie a acestui an. Atunci când Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat la cel de partener al CNN. Acum probabil există o agitație creată pentru că în redacție au loc tot felul de traininguri cu reporterii și oamenii de aici. Postul va avea și o nouă identitate vizuală care va cuprinde ambele logouri, dar își va păstra și denumirea de Antena 3”, a declarat Adrian Ursu, directorul executiv al Antena 3, pentru libertatea.ro.

Contractul de afiliere semnat de Antena 3 și CNN încă în vigoare este valabil pentru o perioadă de trei ani cu posibilitatea de prelungire. Dar relația Antenei 3 cu CNN era deja mai veche, postul fondat de Dan Voiculescu având până atunci statutul de stație partener CNN. Pentru fiecare statut – afiliat sau partener – compania Antena 3 S.A. care deține postul TV plătea (și plătește) o sumă de bani către CNN (în genul francizei).

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...