Anunț trist: Răzvan Codrescu a murit. Scriitorul se infectase cu Covid-19

Stan Filon 13.09.2021, 11:52
Anunț trist: Răzvan Codrescu a murit. Scriitorul se infectase cu Covid-19

Este doliu în lumea scriitorilor! Răzvan Codrescu a murit la vârsta de 62 de ani, răpus de coronavirus. Scriitorul a murit pe un pat de spital de la Victor Babeș, din Capitală, unde era internat de câteva zile, după ce starea sa de sănătate s-a degradat.

A murit scriitorul Răzvan Codrescu

Scriitorul Răzvan Codrescu a murit după câteva zile de agonie la Spitalul Natei Balș din Capitală, unde ajunsese în stare gravă, după ce s-a infectat cu coronavirus. Potrivit unui mesaj al Patriarhiei Române, Răzvan Codrescu a murit după ”o intensă suferință”.

”Am aflat cu întristare vestea trecerii din această viaţă, după o intensă suferință, a domnului Răzvan Codrescu, poet și eseist creștin, traducător, editor, apologet și elegant mărturisitor al spiritualității ortodoxe”, se arată în mesaj.

A murit scriitorul Razvan Codrescu 
A murit scriitorul Razvan Codrescu

S-a îmbolnăvit de coronavirus

Răzvan Codrescu s-a născut în 7 mai 1959 la București. A studiat la Facultatea de Litere a Universității București și a fost scriitor, publicist, editor, director literar al editurii Christiana și redactor șef al revistei Lumea Credinței.

A publicat mi multe volume de poezii, printre care ”Rug aprins. O sută de sonete şi false sonete”, ”Acatistele Sfinților Arhangheli…”, dar și volume de eseuri și traduceri, inclusiv din Dante Alighieri, ”Infernul”, 2006.

Pandemia de coronavirus a revenit puternic în România, unde numărul de noi îmbolnăviri nu mai scade de mai bine de o săptămână sub 2.000. Mai multe localități au intrat deja în carantină, iar oamenii nu mai au voie să părăsească domiciliul decât cu mici excepții. Aceștia au voie să meargă se se vaccineze, sau la locul de muncă, ori la spital.

Nunțile, botezurile și altfel de astfel de manifestpri au fost interzise, iar magazinele sunt obligate să tragă obloanele la ora 18:00.

Ultima intrată în carantină ste o localitate din județul Sibiu, unde rata de incidență a depășit 10 la mia de locuitori! ”Astăzi, 12 Septembrie a.c. a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 59 privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Şeica Mică, judeţul Sibiu, începând cu data de 13.09.2021 ora 00:00, până în 26.09.2021, ora 23:59”, a transmis, duminică, Prefectura Sibiu.