Anunţ pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.500 de lei. Guvernul a luat decizia

Stan Filon 31.03.2022, 10:47
Anunţ pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.500 de lei. Guvernul a luat decizia

Vin vești bune din partea Guvernului României pentru pensionarii cu pensii mai mici de 2500 de lei! La finalul ședinței de guvern de miercuri, s-a luat decizia aprobării unei hotărâri care reglemetează biletele de tratament balnear pentru anul 2022. Cei vizați sunt pensionarii militari, care vor putea merge acum la tratament pe banii statului român.

Anunţ pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.500 de lei

Așadar, Guvernul României a reglementat situația biletelor de tratament balnear pentru anul 2022 pentru pensionarii care provin din armată. Sunt vizați pensionarii cu pensii cuprinse între 2000 și 2500 de lei, care vor beneficia anul acesta de 12 zile de tratament balnear, după cum a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Au fost modificate condiţiile specifice de ierarhizare şi de punctaj pentru a ierarhiza pensionarii militari şi persoanele beneficiare ale prevederilor actelor normative cu un caracter reparatoriu care solicită bilete de tratament balnear şi de recuperare”, a spus Dan Cărbunaru, miercuri seara.

Anunt important pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2500 de lei
Anunt important pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2500 de lei

Pensionarii militari sunt și ei vizați

Tot purtătorul de cuvântal Guvernului a spus și că cei care vor beneficia de aceste măsuri sunt pensionarii militari care au pensii cuprinse între 2000 și 2500 de lei.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere publică la începutul acetui an proiectul de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului biletelor de tratament balnear care se vor acorda în anul în curs. Potrivit documentului, bugetul este de 200 de milioane de lei în 2022 și va acoperi 101.000 bilete la tratament balnear.

Don totalul celor 101.000 de bilete de tratament, maximum 60.420 vor fi asigurate în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferența în alte unităţi de profil, în vaza unor contracte  încheiate cu alți operatori economici.

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear și un sejur de 16 zile, vor fi repartizate în 19 serii. Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu. mai exact, vor beneficia de gratuitate persoanele care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale. Distribuirea biletelor de tratament balnear și decontarea costurilor acestora se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...