Anunț îngrijorător pentru români despre creșterea pensiilor! Ce spune ministrul Finanțelor despre criza economică

Redacția IMPACT 21.01.2020, 18:15
Anunț îngrijorător pentru români despre creșterea pensiilor! Ce spune ministrul Finanțelor despre criza economică

Ministrul Finanțelor Publice a discutat zilele acestea despre situația pensiilor din România și despre creșterea care ar trebui realizat-o, deși în prezent nu există fonduri pentru a duce la bun sfârșit acest lucru. Dar guvernul analizează acum toate variantele care ar putea duce la creşterea pensiilor.

Ce spune Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor, despre majorarea pensiilor

Ministrul Finanțelor a fost întrebat de jurnaliști cu privire la majoarea pensiilor din România despre care acesta spune că măsura este prevăzută în buget. Totuși, deși această inițiativă privind creșterea pensiilor este inclusă în buget, Florin Cîțu atrage atenția în continuare cu privire la faptul că măsura crșelterii pensiilor fără sursă de finanțare atrage de fapt un impact negativ de 24 de miliarde de lei, în bugetul pe anul acesta.

„În legea pensiilor – şi aici vedeţi iresponsabilitatea şi incompetenţa celor de la PSD, pentru că au trecut o lege a pensiilor prin Parlament care arată un impact negativ de 24 de miliarde de lei în 2020. A trebuit să preiau această gaură de 24 de miliarde, să fac rost de bani să-i pun în buget. Despre asta vorbim. Acesta este efectul.
Deci 2,5% din PIB, să faci rost de bani şi să plăteşti doar la pensii suplimentare. Ştiţi cât este gaura pe care ne-au lăsat-o pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Deci, au aprobat o lege fără sursă de finanţare, nu este asumată. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră”, a susţinut ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanțelor, despre creșterea pensiilor. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Finanțelor, despre creșterea pensiilor. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul aduce în discuție și un scenariu ipotetic în care România ar intra intra într-o recesiune economică.

„Să presupunem că există riscul ca România să intre în recesiune. Nu vă interesează că ar da faliment zeci de mii de firme şi că ar intra oamenii în şomaj? Dacă România intră într-o criză economică, avem mai multe probleme: o să avem şomaj, o să avem bani mai puţini la venit. Banii sunt în buget, legislaţia este respectată”, a explicat Florin Cîţu, ieri, la Palatul Parlamentului.

În prezent, pensia minimă este acum de 704 lei, deşi trebuia să ajungă la 774 lei.

Urmăriți Impact.ro și pe