Anunț important pentru toți cei care au aer condiționat. Trebuie să faci asta urgent

Redacția IMPACT 10.08.2020, 14:50
Anunț important pentru toți cei care au aer condiționat. Trebuie să faci asta urgent

Mulți ne bucurăm vara de confortul pe care ni-l aduce aerul condiționat, în propriile noastre locuințe sau la locul de muncă. Însă, dacă deții acest aparat este bine să știi că adună numeroase bacterii patogene, iar curățarea acestuia este foarte importantă.

De ce trebuie să cureți apartul de aer condiționat din locuința ta. La ce riscuri te expui

Pentru a împiedica impuritățile să ajungă în locuința ta, trebuie să iei în considerare o curățare temeinică a aparatului de aer condiționat. Filtrele aparatului găzduiesc o mulțime de bacterii patogene și alergeni care pot provoca numeroase probleme de sănătate, precum alergii, iritații sau chiar dificultăți de respirație. Igienizarea aparatului trebui neapărat luată în calcul dacă în locuința ta se află și copii mici, notează alecoair.ro.

Totodată, pe lângă eliminarea bacteriilor, acest procedeu ajută și la o mai bună funcționare a aparatului care va contribui și la prelungirea vieții acestuia. Un aparat de aer condiționat bine întreținut și curățat periodic va funcționa la capacitate maximă, pe o perioadă îndelungată de timp. Filtrele încărcate de impurități și praf scad semnificativ calitatea aerului condiționat și contribuie la un consum mai mare de energie electrică, între 5 și 15%. Acest lucru se va reflecta în prețul de pe factura de energie electrică pe care o vei primi.

La ce interval trebuie curățat aparatul de aer condiționat

Un aparat care furnizează aer condiționat doar vara, pentru răcirea imobilului va trebui curățat cel puțin o dată pe an. În cazul în care acest instrument este utilizat în mai multe anotimpuri, atât pentru răcire, cât și pentru încălzire, acesta va trebui să fie curățat de două ori pe an, o dată la șase luni. Important de precizat aici ar fi faptul că dacă locuiești într-o casă în care predomină foarte mult praf, creat de construcții sau dacă locuiești la o casă la țară, e bine să știi că aparatul tău de aer condiționat va trebui curățat o dată la trei luni.

Un aparat de aer condiționat nu va putea fi folosit la nesfârșit, însă pentru a-i prelungi cât mai mult durata de viață, acesta trebuie curățat la intervalele indicate. În medie, un aparat de aer condiționat poate să funcționeze și pe o perioadă de 15 ani, însă doar dacă este curățat și igienizat constant.

Sursa foto: pixabay.com

Urmăriți Impact.ro și pe