Anunț important pentru români. Magazinele Kaufland primesc din luna august acest tip de carduri

Stan Filon 05.08.2022, 14:11
Anunț important pentru români. Magazinele Kaufland primesc din luna august acest tip de carduri

Magazinele Kaufland se alături începând din luna august operatorilor economici care primesc vouchere alimentare. Așadar, cunoscutul lanț de magazine va primi bonurile emise de Guvernul României pentru persoanele nevoiașe din România, care vor putea beneficia astfel de prețurile retailerului german. Așadar, plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se va putea face, din luna august, în magazinele Kaufland din întreaga ţară.

Anunț important pentru români venit de la Kaufland România

Kaufland România a anunțat că începând cu luna august vor fi acceptate pentru plata produselor cardurile sociale emise de Sodexo și Up România. Românii aflați în pericol de sărăcie primesc acest ajutor guvernamental sub formă de card. Fiecare cetățean care se încadrează în această categorie va primi câte 250 de lei la fiecare două luni de zile.

Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată. Plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Anunt important pentru romani venit de la Kaufland Romania
Anunt important pentru romani venit de la Kaufland Romania

Doar produse de bază pot fi cumpărate cu cardurile de la Guvern

Cardurile sunt alimentate de către autorități la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului. Potrivit reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii”, se arată într-un comunicat remis presei.

Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...