Anunț important pentru români! Ce companii din țară fac angajări pe timp de criză

Luiza Moldovan 10.04.2020, 18:36
Anunț important pentru români! Ce companii din țară fac angajări pe timp de criză

Anunț important pentru români! Ce companii din țară fac angajări pe timp de criză. Mulți sunt cei care și-au găsit, deja, un job.

Anunț important pentru români! Ce companii din țară fac angajări pe timp de criză

De la începutul crizei pandemice, aproape un milion de români din sectorul privat și-au pierdut locurile de muncă. Unii dintre ei nu au stat foarte mult timp pe liber, pentru că piața forței de muncă s-a schimbat considerabil.

Industria HoReCa, una dintre cele mai afectate de urgența medicală indusă de pandemie, a fost prima care s-a recalibrat pe noile cereri ale publicului și a început să caute livratori și curieri.

„Am identificat o creştere de 36% a numărului de joburi pe categoria ‘livrator’ şi de 5% pe categoria ‘curier’ în perioada 16 martie – 8 aprilie 2020, comparativ cu perioada anterioară (21 feb.- 15 martie 2020). Tot în această perioadă (n.r. 16 mar – 8 apr) se observă nu doar o creştere absolută a numărului de joburi disponibile pe aceste categorii, dar şi o creştere a numărului de oraşe în care se înregistrează o nevoie mai mare de angajaţi în acest domeniu”, spune Dan Puică, CEO BestJobs, pentru adevărul.ro.

Criza redefinește piața muncii
Criza redefinește piața muncii

Livratorii și curierii sunt, alături de șoferii profesioniști, dintre categoriile profesionale care și-au găsit repede de lucru. Atât în București, cât și în alte orașe, ca să-și salveze afacerile, proprietarii de restaurante au angajat aceste categorii, deși, până acum o lună, erau greu de găsit.

„Am constatat că a fost relansat în piaţă personal calificat, din domenii în care până acum ne era greu, chiar imposibil să găsim oameni. Exemplul la îndemână îl constituie industria auto: de trei ani, compania noastră avea un post vacant de electrician auto pe care nu reuşeam să-l ocupăm, iar acum am reuşit să finalizăm procesul de recrutare, astfel că  pe noi, această situaţie ne-a ajutat să ne intregim echipele din diverse departamente”, a spus Elena Anghel, director Resurse Umane FAN Courier.

Se mai fac angajări

Fan Courier a angajat, din martie până acum, 110 oameni (curieri, șoferi, manipulanți mărfuri, referenți, electrician, arhivar, contabil). Potrivit Elenei Anghel, procesul de recrutare nu s-a încheiat.

Sameday, o altă firmă de curierat, este în aceeași situație. Volumul de comenzi online a determinat o creștere a cererii de curieri. Și ei caută să angajeze încă 300 de persoane.

„Toţi curierii din echipa Sameday sunt echipaţi cu mănuşi de protecţie, măşti şi dezinfectant. Fiecare easybox în care facem livrări este dezinfectat la fiecare alimentare şi am creat un flux de igienizare a maşinilor care transportă coletele. Măsuri au fost luate şi în centrele logistice pentru a preveni îmbolnăvirile: se verifică temperatura angajaţilor la intrarea în ture, iar un medic monitorizează în permanenţă starea lor de sănătate”, a spus Lucian Baltaru, CEO Sameday.

Urmăriți Impact.ro și pe