Anunț important pentru familiile victimelor accidentului produs în Ialomița: decizia pe care a luat-o Ministerul Muncii

Ciprian Ioana 11.10.2019, 15:46
Anunț important pentru familiile victimelor accidentului produs în Ialomița: decizia pe care a luat-o Ministerul Muncii

Ministerul Muncii are un anunț important pentru victimele tragicului accident rutier din Ialomița. 10 persoane au murit în data de 5 octombrie, după ce un TIR s-a ciocnit cu un microbuz.

Familiile afectate în urma accidentului rutier din Ialomița, din data de 5 octombrie, vor primi sprijin de la stat, anunță Ministerul Muncii. Familiile victimelor vor primi ajutoare de urgență după ce și-au pierdut rudele în tragedie.

Decizia luată de Ministerul Muncii în cazul familiilor victimelor accidentului din Ialomița

Familiile afectate în urma accidentului rutier produs în data de 5 octombrie în judeţul Ialomiţa vor primi ajutoare de urgenţă în valoare de 122.000 lei de la bugetul de stat, a anunţat Ministerul Muncii.

În total, 16 familii beneficiază de sprijin financiar din partea statului.

Fiecare dintre cele 16 familii care un membru decedat sau rănit în accident va primi, arată Hotărârea de Guvern aprobată vineri. Astfel, se prevede acordarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat în întreţinerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei.

“La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale”, se arată în comunicatul ministerului de resort.

Un grav accident rutier s-a produs pe 5 octombrie în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. 10 persoane au murit şi şapte au fost rănite după ciocnirea violentă dintre un TIR și un microbz.

Pentru majoritatea familiilor acestor persoane, salariul obţinut de acestea era singura sursă de venit prin care se asigura şi îngrijirea copiilor aflaţi în întreţinere. În microbuz se aflau angajați Mega Image, care mergeau la muncă.