Anunț important de la ANAF: se suspendă executarea silită. Care e noul termen de depunere a declarațiilor fiscale

Redacția IMPACT / 16.03.2020, 17:10
Anunț important de la ANAF: se suspendă executarea silită. Care e noul termen de depunere a declarațiilor fiscale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut un anunț foarte important, pentru români. Reprezentanții ANAF au anunțat în această luni că executarea silită se suspendă, dar și că vor exista noi termene calendaristice, de depunere a declarațiilor fiscale. Totul în contextul actual de epidemie mondială, care afectează și România, cu tot mai multe cazuri.

Anunț important de la ANAF: se suspendă executarea silită

Tot în această luni, pe 16 martie, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență, pentru România. Printre măsurile impuse de autoritățile statului vor fi și cele strâns legate de sectorul financiar. De aceea, ANAF a anunțat că au fost pregătite noi modalități prin care românii să își poată achita dările la stat. De asemenea, cei vizați sunt persoanele care ar fi riscat o executare silită. Pentru a sprijini mediul de afaceri, va fi suspendată executarea silită a creanțelor bugetare. Totodată, și acțiunile de control fiscal vor fi întrerupte.

Anunț important de la ANAF se suspendă executarea silită. Care e noul termen de depunere a declarațiilor fiscale
ANAF a modificat termenul pentru depunerea declarațiilor fiscale cu data de 25 aprilie 2020

Care e noul termen de depunere a declarațiilor fiscale

La fel, se amână și termenul de depunere pentru declarațiile fiscale. Data limită de 25 martie 2020 a fost schimbată cu cea de 25 aprilie 2020. Potrivit news.ro, astfel de măsuri vor fi luate în contextul actual și din pricina infecției cu noul virus, dar și din cauza faptului că ne-am putea afla într-o perioadă economică mai dificilă.

”În acest sens, nu se mai emit somaţii, popriri asupra disponibilităţilor băneşti şi a veniturilor urmăribile şi nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepţie fac sumele provenite din hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie penală”, a transmis ANAF, printr-un comunicat oficial.

ANAF a mai anunțat și o rambursare în ceea ce privește TVA-ul, pentru luna martie. Sunt vizate și toate deconturile soluționate, pentru care s-au emis deja decizii de rambursare, la zi. Se va implementa și noul mecanism de rambursare a TVA, începând cu aprilie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI