Anunț despre calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroport: când vei putea ajunge direct cu trenul la Otopeni

Ciprian Ioana 02.09.2019, 11:30
Anunț despre calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroport: când vei putea ajunge direct cu trenul la Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București vine cu detalii legate de proiectul feroviar, care va lega Gara de Nord din București de Aeroportul Otopeni. Spre deosebire de alte capitale europene, Bucureștiul nu are o linie directă de tren sau de metrou între aeroport și oraș.

Compania Națională Aeroporturi București – CNAB – anunță că au început lucrările la calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. E un proiect despre care se vorbește încă din 2016, dar lucrurile au fost tărăgănate.

Abia anul acesta s-a emis autorizația de construcție și lucrurile par a intra în linie dreaptă. Doar că, până când vei putea merge cu trenul din Gara de Nord direct la Aeroportul Otopeni, va dura ceva.

Și, în tot acest timp, trebuie să te aștepți la restricții de trafic și aglomerație în zonă. Mai ales că greul va fi reprezentat de un viaduct care va trece peste DN1, o zonă și așa aglomerată.

Restricții de circulație în zona șantierului căii ferate care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni

Linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de aeroportul Otopeni e un proiect ambițios. Contractul are o valoare de 400 de milioane de lei, iar autoritățile l-au folosit drept promisiune pentru EURO 2020.

Anul viitor, Bucureștiul va găzdui patru meciuri ale Campionatului European și linia de cale ferată ar fi venit în sprijinul zecilor de mii de suporteri care vor sosi la București.

Numai că e greu de crezut că va fi gata până în mai 2020, așa cum își propun autoritățile. Până când trenul cu legătură directă spre aeroport va deveni realitate, însă, un lucru e cert.

Restricțiile de trafic vor da circulația peste cap, iar cel mai afectat va fi DN1. Autoritățile au anunțat ce restricții de circulație intră în vigoare de luni, 2 septembrie:

  1. – fluxul principal de acces la aeroport este deviat pe breteaua imediat următoare față de actuala bandă de circulație;
  2. – pentru ieșirea din aeroport, prioritatea de circulație în actualul sens giratoriu o vor avea vehiculele care ies din aeroport.

CNAB are câteva sfaturi pentru șoferi:

  1. – utilizarea cu precădere a mijloacelor de transport în comun – cu alte cuvinte, ar fi mai bine să mergi cu autobuzul la aeroport
  2. – conducătorii auto care se deplasează în zonă să acorde atenție sporită semnelor de circulație amplasate și semnalelor agenților de la poliția rutieră.

De precizat că CFR are în prezent o linie de cale ferată, dar aceasta nu ajunge până la Aeroport. Noul proiect prevede realizarea unei noi linii de cale ferată în lungime de 2,95 km, din care 1,52 km va fi un viaduct care va supratraversa DN1.

Proiectul se va termina într-o stație supraterană peste sensul giratoriu din dreptul parcării de la terminalul sosiri (T1) al aeroportului Otopeni. 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe