Gabriela Firea a făcut anunțul pentru familiile cu copii. Proiectul a fost adoptat de Senat

Mihnea Tălău 07.03.2023, 12:05
Gabriela Firea a făcut anunțul pentru familiile cu copii. Proiectul a fost adoptat de Senat

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat marți, printr-o postare pe o rețea de socializare, că Legea prevenirii separării copilului de familie a fost aprobată de Senat.

Toți copiii vulnerabili din România vor fi în atenția autorităților

”Senatul a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie, inițiată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse. Urmează votul colegilor din Camera Deputaților.
Am votat alături de alți 93 de senatori pentru ca Observatorul Național al Copilului să devină o realitate și toți copiii vulnerabili din România să fie în atenția autorităților”, a scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.
Ea a lăudat proiectul și eforturile specialiștilor.

 

Gabriela Firea a făcut anunțul pentru familiile cu copii. Proiectul a fost adoptat de Senat

”Mă bucur că eforturile specialiștilor din MFTES și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție care au realizat Legea Prevenirii Separării Copilului de Familie încep să prindă contur. Acest proiect a fost asumat în PNRR și a primit aprobarea Guvernului României la începutul anului”, a continuat Firea.

Observatorul Național al Copilului devine o realitate

Gabriela Firea anunță cadrul legislativ completat cu 150 de centre de zi pentru care se dau primarilor din toată țara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR.

”Observatorul Național al Copilului va fi prima bază de date cu informații despre toți copiii vulnerabili din România, iar autoritățile locale vor primi finanțarea suplimentară în funcție de numărul copiilor înscriși în Observator. În plus, înființăm la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învățător, până la reprezentanți ai societății civile.
În paralel, completăm acest nou cadru legislativ cu 150 de centre de zi pentru care punem la dispoziția primarilor din toată țara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR. Primăriile încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizații acreditate ca furnizori de servicii sociale. Îi asigur pe toți primarii că suntem la dispoziția lor pentru orice fel de întrebare și că avem resursele necesare”, a concluzionat ministrul Familiei.
Proiectul urmează să fie votat și de Camera Deputaților, care este for decizional.
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...