Anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor. Ce e obligat guvernul să facă

Stan Filon 16.11.2022, 17:33
Anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor. Ce e obligat guvernul să facă

Anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor! Din păcate pentru pensionarii din România, veștile nu sunt tocmai bune și au fost aduse de ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, care arată cu degetul spre cei care au lansat în spațiul public așa-zisa majorare cu 15% a punctului de pensie. Oficialul acuză că se face licitație cu punctul de pensie.

Anunț de ultimă oră despre creșterea pensiilor

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a declarat miercuri, după şedinţa de guvern, că punctul de pensie nu va creşte cu 15%, de la 1 ianuarie 2022. Acesta a precizat că, de fapt, procentul de 15% conține și celelalte ajutoare acordate pensionarilor, de la 1 ianuarie.

„Mi-aş fi dorit să nu se ajungă aici, dacă politicienii nu ar fi făcut licitaţie pe pensii, până acum decizia era luată. Trebuie să înţelegeţi un singur lucru, pensiile se plătesc din veniturile din contribuţii, evident că există şi un deficit la fondul de pensii. România a fost introdusă în procedură de deficit excesiv de către strămoşii acestui guvern, România este obligată să reducă deficitul, nu are spaţiul pe care îl are orice altă ţară când vrea să îşi ajute cetăţenii dar cu toate acestea, face toate eforturile să îi ajute”, a spus ministrul de Finanţe.

Anunt de ultima ora despre cresterea pensiilor
Anunt de ultima ora despre cresterea pensiilor

Ministrul de Finanțe, mesaj pentru „trompete”

Ministrul de Finanțe a spus că este datoria guvernului să îi ajute pe pensionari pentru a face față creșterilor de prețuri, însă în același timp nu trebuie să crească deficitul din fondul de pensii.

„Noi trebuie să ajutăm pensionarii, nu că îi ajutăm, este dreptul lor de a fi ajutaţi în faţa erodării puterii de cumpărare, dar trebuie să ţinem cont şi de indicatorii macroeconomici pe care îi comportă deficitul la fondul de pensii, pentru că nu poţi să creşti deficitul la fondul de pensii, pentru că dacă îl creşti, ai un răspuns de dat la Comisia Europeană care nu cred că poate fi unul pozitiv în condiţiile în care alcineva ne-a introdus în procedută de deficit excesiv. Este bine ca mesajele mele să ajungă şi la acele trompete care vorbesc şi cred că dacă au plecat, măcar nu au bunul simţ să tacă, pentru răul pe care l-au produs acestei ţări”, a mai spus ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...