Anunţ de ultimă oră. Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu varianta Omicron în România

Stan Filon 04.12.2021, 22:05
Anunţ de ultimă oră. Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu varianta Omicron în România

Inevitabilul s-a întâmplat, iar autoritățile au făcut acum anunțul: Omicron, cea mai agresivă tulpină de coronavirus de până acum, a ajuns în România! Primele două cazuri au fost deja confirmate, după cum au recunoscut oficiali din Ministerul Sănătății.

Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu varianta Omicron în România

Au apărut primele cazuri de Omicron în România! Temutul virus a fost confirmat la doi pacienți, unul din Brașov și unul din Vaslui. Este vorba despre o femeie de 48 de ani din Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Institutul National de Sănătate Publică a primit așadar rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Primele cazuri Omicron confirmate in Romania
Primele cazuri Omicron confirmate in Romania

Cei doi pacienți s-au întors recent din Africa de Sud

Ambele persoane sunt acum izolate la domiciliu și sunt asimptomatice. Sursa citată a precizat că se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate și de la sportivul din Baia Mare.

Persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată ca fiind bolnav de coronavirus, însă cu varianta Delta a SARS CoV-2, a mai transmis ministerul Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...