Anunț de ultim moment! Când plănuiește TAROM să reia zborurile

Andrei Cezar 24.04.2020, 18:19
Anunț de ultim moment! Când plănuiește TAROM să reia zborurile

TAROM își ia zborul… la propriu. Compania aeriană de stat vine cu vești bune și precizează că va relua zborurile începând cu data de 2 mai. Prima cursă va fi către Amsterdam, iar în zilele următoare vor fi introduse zboruri și către Atena, Paris și Frankfurt, informează Digi24.

TAROM reia zborurile de la începutul lunii mai

Compania naională de stat TAROM are în plan să introducă primul zbor pe data de 2 mai, iar ulterior, din două în două zile, vor fi planificate alte curse. Prima dintre ele, cea de pe 2 mai va fi către Amsterdam, iar următoarea, pe 4 mai, către Atena. Urmând ca în datele de 6 și 8 mai să fie introduse noi călătorii către destinațiile: Paris, Frankfurt, Amsterdam și Munchen.

Guvernul a aprobat în şedinţa de Guvern de joi seara, acordarea unui credit de salvare pentru companiile aeriene româneşti Blue Air şi TAROM. Acestea au solicitat anterior o sumă de 130 de milioane de euro pentru a trece cu bine peste criza coronavirusului.

Ce măsuri vor fi luate pentru reînceperea zborurilor

Comisarul eruopean pentru transporturi, Adina Vălean, a precizat într-o discuție online cu cetățenii UE, că pentru a fi reluate zborurile vor trebui păstrate măsurile de distanțare socială în aeroporturi și aeronave. Comisia Europeană ar urma să elșaboreze o serie de ghiduri în acest sens.

„Criza va mai dura. Măsurile care s-au dovedit eficiente vor fi menținute într-un fel sau altul. Iar distanțarea socială este una dintre ele

Multe măsuri au fost acceptate de industrie pentru a putea relua activitatea. Distanțarea socială este una dintre ele, dar nu singura, mai sunt dezinfectarea avioanelor, precum și alte măsuri în aeroporturi. Vom elabora ghiduri despre cum se vor aplica aceste măsuri și pe viitor””, a declarat miercuri comisarul european pentru Transporturi.

Nici călătoriile de plăcere prin Europa nu se știe când vor fi permise. Comisarul Adina Vălean a precizat că înainte de orice fel de relaxare, importantă este respectarea măsurilor sanitare.

Anunț de ultim moment! Când plănuiește TAROM să reia zborurile
Anunț de ultim moment! Când plănuiește TAROM să reia zborurile
Sursa foto: europa.eu

 

Urmăriți Impact.ro și pe