Anunț ANM: vremea rece se întoarce în România. Sunt așteptate temperaturi ca în martie și ploi

Beatrice Dumitru 07.05.2023, 12:15
Anunț ANM: vremea rece se întoarce în România. Sunt așteptate temperaturi ca în martie și ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea se schimbă în România, iar temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei. Meteorologii au mai precizat că săptămâna viitoare revin ploile.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Variațiile de temperatură sunt semnificative de la o zi la alta. ANM a nunțat că în următoarele două săptămâni vor fi ploi, în special în regiunile vestice şi nord-vestice şi local în cele centrale, dar şi deficitare în nord-estul extrem al ţării. Valorile termice vor fi mai mici decât cele specifice aceastei perioade pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Astfel, răcirea va începe din nordul țării și va atinge zonele centrale. Maximele se vor încadra între 12 grade în nord-est și 25 de grade Celsius în vest și în sud-vest. Luni, 8 mai 2023, vremea va deveni rece pentru această perioadă în jumătatea estică a țării, și chiar deosebit de rece în Moldova, unde temperaturile vor atinge doar 6 – 10 grade. În zonele înalte de munte din nordul Carpaților Orientali, se vor semnala, trecător, și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, potrivit meteoradar.ro.

Anunț ANM: vremea rece se întoarce în România. Sunt așteptate temperaturi ca în martie și ploi
Vremea în luna mai 2023.

Vremea în săptămâna 15-22 mai

În săptămâna 15-22 mai temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în extremitatea de nord-vest a ţării, iar în rest se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă.

Potrivit meteorologilor, ultima decadă a lunii mai ar putea veni cu temperaturi în creștere, chiar peste normalul termic al unei ultime decade mai din țara noastră.

Vremea în București

În București, astăzi, vremea va fi caldă, dar este posibil să mai plouă în prima parte a zilei, iar temperaturile vor ajunge la 22 de grade Celsius. Pe timpul nopții cerul va fi parțial înnorat, vântul va sufla cu 15 km/h, iar temperatura minimă va fi de 11 grade Celsius.

Dar vremea se va schimba și în Capitală în urmîtoarea perioadă și valorile vor fi la nivelul maximelor de numai 16-17 grade, ceea ce înseamnă o vreme mai rece pentru perioada în care ne aflăm.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...