Antrenorul român care a şocat o lume întreagă. Imaginile în care bruschează o sportivă au devenit virale

Ana Anitoiu 25.11.2021, 21:26
Antrenorul român care a şocat o lume întreagă. Imaginile în care bruschează o sportivă au devenit virale

Un antrenor român a şocat o lume întreagă. Imaginile în care el apare în timp ce bruschează o sportivă la un meci au devenit virale. Tehnicianul s-a apărat împotriva tuturor criticilor pe care le-a primit din cauza comportamentului său.

Motivul pentru care antrenorul român a bruscat o sportivă

Antrenorul român care a șocat o lume întreagă prin comportamentul său față de sportivele cu care lucrează, Gheorghe Tadici, și-a pierdut cumpătul după ce Alexandra Vrabie nu i-a respectat indicațiile tactice.

Antrenorul SCM Râmnicu Vâlcea a bruscat-o pe jucătoare la meciul echipei sale cu Zalău, pe care a pierdut-o cu scorul 21-20. Imaginile video în care el afișează un comportament agresiv au stârnit reacții și peste hotare.

Antrenorul roman care bruscheaza o sportiva
Antrenorul roman, bruscand o sportiva

Antrenorul român, criticat în Norvegia

Imaginile cu antrenorul român au ajuns să fie criticate și în Norvegia. Acolo, un fost internațional, actual antrenor și reparator sportiv, Ben Svele, l-a criticat pe român, spunând că a avut un comportament ”îngrozitor, scandalos și dezgustător”. Acesta l-a comparat pe Gheorghe Tadici cu rusul Yevgeni Trefilov.

”Sunt niște imagini triste. E îngrozitor că lui Tadici încă îi sunt permise aceste lucruri. E scandalos! E momentul ca cineva să îl oprească, acum și pentru totdeauna. E un tratament inacceptabil la care le supune pe jucătoare. Face asta de ani buni, chiar speram că s-a liniștit. Rusul Trefilov avea un comportament asemănător, dar nu l-am văzut să aplice corecții fizice”, a spus Ben Svele.

De asemenea, handbalista Amanda Kurtovic, campioană olimpică la Londra și dublă campioană mondială – în 2011 și 2015. a cerut ca antrenorului Gheorghe Tadici să nu i se mai permită să profeseze. Ea joacă în prezent la HC Dunărea Brăila, dar a jucat și la CSM București. ”Scoateți-l de aici pe omul ăsta dezgustător! Săracele fete”, a scris ea.

Cum s-a apărat jucătorul român

Antrenorul român s-a apărat spunând că s-a comportat în acest fel deoarece înainte de meci i-a decedat sora, iar fetele l-au scos din minți cu greșelile pe care le-au făcut pe teren. Gheorghe Tadici a ținut să precizeze că a fost și foarte obosit.

”M-au scos din minți și am cedat. De la 10-6 ajunsesem din cauza greșelilor acestor fete la 10-9. Însă vreau să știți și care a fost motivul principal de am fost atât de încărcat și stresat emoțional, pe lângă faptul că am fost și foarte obosit.

Vreau să știți că mi s-a întâmplat o nenorocire în familie, iar eu am rămas lângă echipa mea să îmi disput meciurile. Abia apoi m-am dus să îmi înmormântez sora. Acest lucru l-am făcut joi la Cluj.

Vă spun dumneavoastră cum le spun și fetelor mele. În acest sport nu ai nuntă și nu ai înmormântare atunci când joci. Toți trebuie să ne sacrificăm pentru marea performanță. Eu am ales să rămân la echipa mea pentru acele meciuri. Iar apoi am plecat la Cluj să îmi înmormântez sora. Eu m-am ocupat aproape de tot din toate punctele de vedere.”, s-a scuzat Tadici.

După cum a menționat și antrenorul Ben Svele, Gheorghe Tadici nu a fost la prima abatere. În toamna acestui an, el a fost suspendat pentru opt etape, deoarece și-a insultat jucătoarele. ”Dobitoacele dracu’”, ”Du-te-n p***a mă-tii!” și ”Lua-v-ar dracu’ să vă ia”, le-a strigat el jucătoarelor sale.

Însă, în urma acestui incident, echipa sa a făcut recurs, astfel că antrenorul român a stat departe de competiții doar pentru puțin timp. Vezi și cum a reacționat Cristina Neagu după ce Gheorghe Tadici și-a înjurat jucătoarele!