Editorial Alin Buzărin

Antivaccinistul Gigi, propaganda România TV și drama românilor nevaccinați din Germania

Alin Buzărin 27.12.2021, 17:13
Antivaccinistul Gigi, propaganda România TV și drama românilor nevaccinați din Germania

Cei pe care i-a prins seara de Crăciun nespălați pe creier, l-au putut lua drept șampon, balsam și săpun cu sulf, antimătreață, pe Gigi Becali. România TV i-a găzduit pentru a mai multa oară consecutiv elucubrațiile festive (Crăciun, Paște, el e acolo, grăiește națiunii dintre icoane aurite), iar aparatul de propagandă a funcționat fără cusur. Atât de bine încât până și oameni cu alte orizonturi au început să dea mesaje: ”Uită-te la Gigi, e la România TV, cum se poate da la televizor așa ceva?!”

Știința diavolului

Uite că se poate. Subiectul a povestit cum și-a alungat el singur Covidul din gât, cum făcea el gargară cu țuică (un păcat de neiertat, țuica e făciută să fie înghițită, pentru gargară există Sirogal sau permanganat de potasiu), cum el nu crede în știință, ci în Dumnezeu. În Dumnezeu credem toți, sau aproape toți. În știință doar noi, ceilalți, uneltele diavolului în viziunea sa. Curentul electric folosit pentru ca el să apară la televizor e o cucerire a științei. Tubul catodic sau ecranul plat pe care el se înfățișează, la fel. Tot știința a produs și Maybachul din dotare, ba chiar și ranga cu care el încerca să-l repare! Dar dacă un post de televiziune găsește cu cale să-și răsfețe privitorii cu asemenea hidoșenii în seara de Crăciun, aproape că nu mai e nimic de zis. CNA s-a sesizat și a dat amenzi pentru hibe cu mult mai mici.

40 contra 70

Acesta e tratamentul mediatic pe care l-a aplicat cetățenilor săi România, o țară cu procentul de imunizare abia trecut de 40%. Prin comparație, face să fie povestită întâmplarea unei tinere românce care muncește în Germania, țară cu peste 70 la sută vaccinați. Prea puțin, insuficient după părerea noului cancelar, Olaf Scholz, care a declarat la numire că unul dintre primele sale obiective este ameliorarea acestui procent.

Antivaccinistul Gigi, propaganda România TV și drama românilor nevaccinați din Germania
Gigi Becali este împotriva vaccinării anti-Covid.

Nu te-ai vaccinat? Nu iei leafă!

Așadar, o tânără româncă, să aibă spre 20 de ani, trăiește la Freiburg, în sud-vestul Germaniei și muncește la un fast-food, unde face de toate. Stă la casa de marcat, prepară sandvișurile, șterge mesele, dă cu mopul. Fata e nevaccinată, iar angajatorul neamț nu i-a impus asta, pentru că legile țării (încă) n-o impun. Însă, nevaccinată fiind (dar testată la locul de muncă măcar de două ori pe săptămână), fata s-a îmbolnăvit recent de Covid. A fost trmisă acasă pentru 14 zile, timp în care legea spune că, nevaccinată fiind, nu primește leafă! Dacă ar fi fost vaccinată și totuși s-ar fi îmbolnăvit, ar fi fost plătită integral pe perioada celor două săptămâni de izolare. Normal ar fi fost să nu fie plătit de la locul său de muncă nici prietenul ei, cu care locuiește sub același acoperiș, și care a trebuit să intre și el în izolare. Noroc că flăcăul a fost deștept și și-a luat concediu de odihnă, care conform legii se plătete!

Teoria gargarei

Dacă lucrurile astea s-ar fi întâmplat la noi, pe madam Șoșoacă ar fi plesnit iia, George Simion și ai săi ar fi pus mîna pe furci și topoare, iar România TV ar fi invitat câteva sute de propagandiști care cred nu doar în Dumnezeu, cât mai ales în calitățile terapeutice ale veninului de scorpion mexican și în tonele de medicamente neacreditate pe care le vinde ilegal Gigi Becali. Întâmplându-se povestea în altă parte, ne-am rezumat la învățăturile televizate ale preacucernicului din seara de Crăciun.
După care ne-am dus să înghițim un gât din țuica aceea cu care el face doar gargară. De fapt, a gargară a cam semănat totul….

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...