Animalul care bate recordul la consumul de alcool. Cercetătorii, uluiţi de obiceiul vieţuitoarei

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 24.08.2021, 21:55
Animalul care bate recordul la consumul de alcool. Cercetătorii, uluiţi de obiceiul vieţuitoarei

Un animal bate recordul la consumul de alcool. Cercetătorii care au descoperit acest lucru au fost uluiți de obiceiurile viețuitoarei, mai ales că nimeni n-ar fi bănuit-o tocmai pe ea de un asemenea viciu.

Ce animal bate recordul la consumul de alcool

Animalul care bate recordul la consumul de alcool este una dintre speciile de veverițe. Cine ar fi crezut că viețuitoarele acestea mici și inofensive ar avea un asemenea viciu? Cât trăiește o veveriță de acest gen, ea nu se încurcă atunci când vine vorba despre alcool!

Mai exact, dintre speciile de veverițe, cele care bat recordul la consumul de alcool sunt cele arboricole, Ptilocercus lowii, care trăiesc în pădurile din Malaysia.

Animalul care bate recordul la consumul de alcool. Cercetatorii, uluiti de obiceiul vietuitoarei
Veverita Ptilocercus lowii

Cât alcool consumă, de fapt, acest animal

Veverițele arboricole consumă nouă unităţi de alcool în fiecare seară, timp de aproape două ore. Adică echivalentul a aproximativ nouă porţii de whisky scoțian, cinci halbe de bere sau cinci pahare de vin de 175 de mililitri fiecare.

De fapt, această specie de veveriță își ia cantitatea de alcool din nectarul florilor de palmier ce fermentează din cauza unei drojdii naturale din mugurii plantei. Acest lichid conține o concentrație de alcool de 3,8. În loc să le fie provocate probleme de sănătate, cum s-ar întâmpla în cazul oamenilor, aceste animale capătă mai multă energie.

Câte specii de veverițe există și ce obiceiuri stranii au

Veverițele arboricole sunt doar una dintre numeroasele specii de veverițe ce există în lume. Numărul total al acestora este de 265. Cea mai mică dintre ele este veverița pitică africană, cu o dimensiune de doar 10 cm lungime, iar cea mai mare este veverița uriașă indiană, a cărei lungime poate atinge și 91 de centimetri.

Speciile de veverițe se numără printre cele mai inteligente animale. Ele își fac planuri pentru a-și păcălii inamicii care le-ar putea fura hrana. Acestea obișnuiesc să sape gropi în pământ și să se pretindă că aruncă acolo semințe, după care le acoperă cu pământ și frunze. Astfel, hoții rămân cu buza umflată.

De asemenea, speciile de veverițe vorbesc între ele prin diferite vocalize și comunică și prin mirosuri. Ele își folosesc cozile ca să dea un semnal altor veverițe în legătură cu un posibil pericol.

Dintre speciile de veverițe, 44 pot zbura, dar nu cu același sistem ca cel al păsărilor. Ele au o membrană ce se întinde începând de la încheietura labelor superioare până la glezne. Ele o folosesc ca să fie purtate de curenții de aer, la fel ca pe o parașută. Cât despre cât trăiește o veveriță, în funcție de specie și de mediu, durata de viață poate fi între 3 și 10 ani. Vezi AICI și alte animale cărora le place alcoolul!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...