Animalele cărora le place alcoolul. Unele se îmbată chiar destul de des

Ana Anitoiu 11.08.2021, 17:08
Animalele cărora le place alcoolul. Unele se îmbată chiar destul de des

Oamenii nu sunt singurii care se îmbată. Unele animale ajung de asemenea în stare de ebrietate. Veverițele și maimuțele Vervet din Caraibe sunt doar câteva dintre speciile care consumă alcool din când în când, unele chiar furând băuturi.

Cum ajung să se îmbete veverițele și păsările

Veverițele arboricole se pot îmbăta atunci când mănâncă accidental fructe fermentate. Cercetătorii au atras atenția că ele nu caută să consume alcool. La fel se întâmplă și cu păsările care se hrănesc cu fructe de pădure în emisfera nordică.

”Majoritatea păsărilor probabil devin cam îndârjite și foarte puțini oameni ar putea să creadă că sunt intoxicate cu alcool. Cu toate acestea, din când în când, unele păsări exagerează.”, a spus Meghan Larivee, coordonatorul laboratorului la agenția guvernamentală Environment Yukon din Canada.

Animalele carora le place alcoolul. Unele se imbata chiar destul de des
O maimuta Vervet furand bauturi alcoolice, pe plaja

Liliecii țin la băutură

De asemenea, liliecii din America Centrală și de Sud consumă alcool din fructe fermentate, dar spre deosebire de păsări, ei țin la băutură. Un studiu efectuat în 2009 a arătat că cel mai mare conținut de alcool în sânge ce a fost testat la lilieci a fost de 0,3%.

În ciuda alcoolemiei ridicate din sânge, liliecii din America Centrală și de Sud reușesc să zboare fără probleme printre obstacole, folosindu-se de ecolocație. Spre deosebire de aceștia, liliecii de fructe egipteni nu se descurcă la fel e bine atunci când se îmbată.

Maimuțele Vervet fură băuturi alcoolice de la oameni

Maimuțele Vervet din Caraibe au dat de gustul alcoolului în urmă cu trei secole, când au descoperit trestia de zahăr fermentată. În timp, ele au dezvoltat chiar o dependență. Aproximativ 5% din populație este alcoolică. Un studiu din 1993 a arătat că una din cinci exemplare preferă alcoolul în locul apei.

Același studiu a arătat că maimuțele Vervet adolescente consumă alcool în cantități mult mai mari decât adulții. Potrivit coautorului studiului, Jorge Juarez, adulții limitează consumul deoarece vor să fie mai ”alerți și responsabili”. Unele dintre exemplare au curaj să fure băuturi de la oamenii aflați la barurile de pe litoral.

Au existat relatări potrivit cărora s-au îmbătat și exemplare de elefanți. Mai exact, animalele ar fi intrat în stare de ebrietate după ce ar fi mâncat fructe fermentate din copacii de marula din Parcul Național Kruger din Africa de Sud. Însă, un cercetător susține că acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla.

Mai exact, fiziologul Steve Morris de la Universitatea din Bristol din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a explicat că un elefant de dimensiune medie ar trebui să mănânce pete 700 de fructe fermentate ca să se poată îmbăta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...