Animalele de la o grădină zoologică sunt răsfățate cu pomi de Crăciun nevânduți. Imaginile au devenit virale VIDEO

Cătălina Burghelea 30.12.2021, 08:40
Animalele de la o grădină zoologică sunt răsfățate cu pomi de Crăciun nevânduți. Imaginile au devenit virale VIDEO

Animalele care trăiesc la Grădina Zoologică Tiergarten din Berlin s-au bucurat, miercuri, de o cină de Crăciun cu întârziere, când au primit pomi de Crăciun nevânduți. Obiceiul a devenit deja o tradiție anuală la Zoo Tiergarten, unde berlinezii donează brazi neutilizați sau nevânduți. Tradiția anuală din grădinile zoologice germane atrage vizitatori în plus, care au cam lipsit în ultimii doi ani, din cauza pandemiei.

Animalele de la grădina zoologică din Berlin se sărbătoresc cu pomi de Crăciun nevânduți

Directorul grădinii zoologice și parcului de animale din Berlin, Andreas Knieriem, a spus că brazii sunt ca „dulciurile” pentru animale. Și nu doar elefanții au primit un tratament delicios după Crăciun. Zimbrii, renii și caprele au profitat din plin de pomii de Crăciun nevânduți și proaspeți.

Ce este verde, înțepător și are gust de bomboane? Întrebați-i pe elefanții de la Grădina Zoologică din Berlin. O dată pe an, animalele au parte de un răsfăț festiv special: pomii de Crăciun. Brazii nu au fost dezbrăcați de decorațiuni și lăsați la grădina zoologică din Germania, ci au fost donați de oameni.

Brazii sunt ca ciocolata pentru elefanți

Pomii de Crăciun sunt ca ciocolata pentru elefanți, a dezvăluit directorul grădinii zoologice, iar pomii conțin și uleiuri esențiale. Acele înțepătoare le gâdilă limba, a adăugat un purtător de cuvânt al grădinii zoologice, iar gustul rășinii este ceva ce nu îl experimentează în nicio altă perioadă a anului.

Nu doar elefanții de la această grădină zoologică se bucură de dulciuri specifice sărbătorilor de iarnă. Zimbrii, caprele și renii se pot bucura, de asemenea, de aroma Crăciunului.

Copacii sunt donați de iubitorii de animale

Donațiile sunt binevenite în fiecare an și sunt văzute ca o modalitate de a minimiza risipa și de a ajuta grădinile zoologice care au suferit financiar în timpul pandemiei.

„Renii împing pomii cu coarnele și îi aruncă în aer. S-ar putea spune că sunt un tip de jucărie și o gustare de sărbători”, a afirmat Philine Hachmeister, purtător de cuvânt la Zoo Tiergarten Berlin, notează Euronews.

Cină festivă de sărbători

Animalele de la Zoo Tiergarten din Berlin s-au bucurat, miercuri, 29 decembrie, de o cină festivă de sărbători, deși Crăciunul a trecut. Acestea au primit brazi nevânduți de la oamenii care fac donații grădinii zoologice. Pomii au fost în meniul renilor și al altor animale, precum elefanții și zimbrii.

Ajutor așteptat în pandemie

Donațiile de pomi de Crăciun neutilizați sau nevânduți de la berlinezi sunt binevenite în fiecare an. Tradiția este văzută ca o metodă de minimizare a deșeurilor, ajutând, totodată, grădinile zoologice care au suferit financiar în timpul pandemiei de coronavirus.

„Multe animale sunt fascinate și încântate de mirosul (bradului de Crăciun). În timp ce zimbrii și elefanții mănâncă, renii pot fi văzuți folosind coarnele lor pentru a muta brazii”, a mai spus Philine Hachmeister.

Tradiția este respectată cu sfințenie în toată Germania

Hrănirea animalelor de la grădinile zoologice cu pini nevânduți este o tradiție anuală aplicată în toată Germania. Copacii constituie o masă delicioasă pentru elefanți, leneși, urși și alte specii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...