De ce nu ai voie, de fapt, să bei alcool înainte de vaccinare. Ce ţi se poate întâmpla

Ioana Bucur, Mihai Roșoiu 29.04.2021, 11:00
De ce nu ai voie, de fapt, să bei alcool înainte de vaccinare. Ce ţi se poate întâmpla

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat de ce nu ai voie, de fapt, să bei alcool înainte de vaccinare. Ce ţi se poate întâmpla.

De ce nu ai voie, de fapt, să bei alcool înainte de vaccinare

De la debutul campaniei de vaccinare, o serie de teorii, mai mult sau mai puțin adevărate, a început să circule în spațiul public, fie că vorbim despre platformele de social media sau clasica transmitere prin „viu grai”. Poate că era de așteptat ca măcar una dintre ele să fie legată de alcool. Se pare că unii au ajuns să refuze să se imunizeze, doar ca să nu fie nevoiți să renunțe la plăcerea zilnică. Medicul Valeriu Gheorghiă a făcut mai multe precizări importante, ce ar trebui să elucideze misterul: de ce nu ai voie, de fapt, să bei alcool înainte de vaccinare.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a dezvăluit că, în mediul rural, se crede că persoanele care se vaccinează nu pot consuma băuturi alcoolice timp de cinci zile după li se face injecția, așa că mulți renunță la protecția în fața virusului în favoarea elixirului lui Bacchus.

„Consumul de alcool nu este recomandat sub nicio formă din punct de vedere medical și nu are beneficii. Vorbim de consumul cronic și repetat”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, la emisiunea lu Marius Tucă.

Valeriu Gheorghita a anuntat modificari la platforma nationala de progamare pentru vaccinare
Valeriu Gheorghita

Ce se poate întâmpla: „O serie de evenimente”

Coordonatorul campaniei a explicat că, având în vedere că vaccinarea este un act medical, oamenii nu ar trebui să se prezinte la centrul de imunizare sub influența băuturilor alcoolice.

„În general, când vorbim de o activitate medicală, un tratament, o vaccinare, este bine să nu consumăm băuturi alcoolice. Se pot întâmpla o serie de evenimente care să fie legate de consumul de alcool și cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”, a explicat medicul.

În condițiile în care pare că tot mai puțini români se programează pentru a primi prima doză a serului anti-Covid, autoritățile caută noi metode de a mobiliza populația. Atât Valeriu Gheorghiță cât și primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, au declat public că un rol important în acest sens l-ar putea juca artiștii:

„E un aspect la care mărturisesc că m-am gândit. Cred că o persoană care poate să aducă un plus în ce privește vaccinarea poate să-şi găsească locul în aceasta campanie”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Urmăriți Impact.ro și pe