Animalele care pot să detroneze câinele din postura de cel mai bun prieten al omului. Studiile spun că sunt la fel de afectuoși

Badea Violeta 25.01.2023, 17:07
Animalele care pot să detroneze câinele din postura de cel mai bun prieten al omului. Studiile spun că sunt la fel de afectuoși

Despre câini se spune că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Aceștia sunt loiali prin natura lor, capabili să aibă grijă de noi atunci când suntem triști, să ne protejeze și să rămână alături de noi pentru totdeauna. Totuși, există și alte animale care pot concura cu ușurință cu ei pentru titlul de cel mai bun companion al omului. Iată care sunt acestea!

Animalele care arată la fel de multă afecțiune față de stăpânii lor precum câinii

Adesea, câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului, dar cercetările sugerează că aceștia ar putea avea concurență serioasă. Asemeni câinilor, porcii arată la fel de multă afecțiune față de stăpânii lor, potrivit unui studiu.

Cercetătorii de la Universitatea Eötvös Loránd din Ungaria au descoperit că porcii iniţiază interacţiuni cu stăpânii lor la fel de frecvent cum o fac şi câinii, conform concluziilor noului studiu.

Pentru a afla cum se comportă cele două tipuri de animale atunci când trebuie să rezolve o problemă, oamenii de știință i-au pus pe porci şi pe câini în faţa unor provocări.

Spre exemplu, aceștia i-au provocat să deschidă niște cutii în care se afla hrană. În primă fază, cutia era destul uşor de deschis, în timp ce în ultimele stadii ale experimentului era închisă bine.

În cazul câinilor, aceştia îşi îndreptau privirea spre stăpân pentru a primi ajutor în deschiderea cutiilor, în timp ce porcii se străduiau singur să deschidă cutiile.

„Porcii erau mai perseverenţi în încercarea de a rezolva sarcina ce le-a fost dată, lucru care poate să le reflecte predispoziţia de a rezolva singuri problemele”, a menționa unul dintre autorii studiului.

Citește și De ce este o idee proastă să dormi cu câinele în pat, în această perioadă!

Porcii, tot mai cautai ca animale de companie
Porcii, tot mai cautai ca animale de companie

Porcii sunt din ce în ce mai cumpărați ca animale de companie

Nu este pentru prima oară când cercetătorii ungari au studiat modul în care se comportă porcii. Ei au mai făcut acest lucru și în anul 2017. Ei au efectuat astfel de studii doar din simplul motiv că, în Ungaria, din ce în ce mai mulţi porci ajung să îndeplinească rolul de animal de companie, rol rezervat de regulă câinilor.

Și în Belgia există un purceluș de aproape doi ani, care locuieşte împreună cu stăpânii săi într-un apartament din Waremme. Animalul este extrem de îndrăgit de către cei doi și primește toată atenția din lume.

„E inimioara mea, bebeluşul meu, iubirea mea, şunculiţa mea grăsuţă”, a spus Kim, stăpâna porcului.

„Atunci când stăm de vorbă cu el, suntem ca şi părinţii lui. Trebuie să spunem, totuşi, că un porc poate să înveţe să recunoască undeva între 3.000 şi 4.000 de cuvinte”, a precizat și Kevin, stăpânul porcului.

Citește și Paradoxul vieții de câine: de ce sunt mai deștepți porcii, conform științei!

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...