VIDEO EXCLUSIV

Anghel Damian a scris rolul lui Tătuțu din Clanul special pentru George Mihăiță din recunoștință. „Mi-a oferit o șansă” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 05.12.2022, 18:33

Anghel Damian și-a pus amprenta pe ultimele două seriale de succes de la Pro TV, „Vlad”, în care a fost actor și scenarist, și „Clanul”, care se difuzează, în această seară, de la ora 20.30, la care este regizor și scenarist. Și-a făcut debutul ca actor amator în perioada liceului, iar apoi a ales să își transforme această pasiune într-un job. Are la activ roluri în teatru și film, se bucură de succes și le este recunoscător oamenilor care au jucat un rol important în cariera lui. În exclusivitate pentru Impact.ro, vedeta Pro TV ne-a povestit despre evoluția lui profesională și despre legătura specială pe care o are cu George Mihăiță, care îi este și mentor și care este protagonistul serialului „Clanul”.

Anghel Damian a debutat în actorie în anii de liceu

Anghel Damian ar fi avut toate șansele să facă performanță în baschet. A fost legitimat la Steaua, a jucat și în echipa Liceului „George Coșbuc” și are și câteva trofee câștigate în acea perioadă. O accidentare l-a scos din teren și i-a schimbat totodată traiectoria profesională.

„E un cumul de întâlniri, nu poți identifica o singură întâlnire să spui că de acolo îți vine traseul în viață. Am descoperit actoria printr-o întâmplare în liceu. Făceam sport de performanță și am avut, la un moment dat, o accidentare care m-a făcut să mă duc spre trupa de teatru a liceului și acolo am descoperit împreună cu colegii mei”, a declarat, pentru Impact.ro, Anghel Damian.

Reprezentațiile din perioada liceului au fost decisive și l-au determinat să își dorească să nu rămână la statutul de amator.

„Nu a fost neapărat un mentor, eram un grup de copii, care făceam asta din plăcere și pasiune. Și am avut să zicem revelația sau epifania că ăsta ar putea fi un traseu, un drum în viață, foarte aproape de admitere, cu câteva săptămâni înainte”, ne-a spus el.

George Mihăiță l-a adus pe Anghel Damian într-un teatru de stat

Ca student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Anghel a avut ocazia să cunoască și să învețe secretele meseriei de la actori consacrați.

„Și apoi am avut noroc de întâlniri foarte benefice, de la profesorul meu de an Adrian Titieni la mentorul meu de mai apoi, George Mihăiță, cu care astăzi sunt împreună în serialul „Clanul”. A fost primul om din teatru care m-a văzut la un festival și mi-a oferit șansa să joc un rol într-un teatru de stat, teatru profesionist, la Teatrul de Comedie, da, unde mai apoi am devenit și angajat al teatrului.

Și toți partenerii și colegii mei de scenă cu care am împărțit atâtea momente frumoase, de la Marius Manole, la Lia Bugnar, la Maria Buză, la Radu Iacoban, regizori cu care am colaborat Bocsárdi László, Andrei Șerban, Horațiu Mălăele, multe nume care sunt extrem de active în mediul teatral”, a mai declarat el, pentru Impact.ro.

A intrat din prima încercare, la Teatru

Dacă unii actori au fost nevoiți să dea examen la Teatru de mai multe ori, la Anghel lucrurile au venit firesc, fiind admis din prima încercare.

„Nu m-am pregătit cu nimeni, câteva dintre colegele mele se pregăteau pentru teatru și în momentul în care am decis târziu că vreau să fac și eu asta, ne-am pregătit împreună. Am urmat drumul din adolescență, așa cum făceam spectacole împreună, ne-am pregătit împreună. Nu am intrat toți, o parte”, a precizat el.

Anghel Damian și George Mihăiță
Anghel Damian și George Mihăiță

Anghel Damian s-a făcut remarcat la un festival de teatru

Pasionat de actorie, Anghel Damian și-a dorit să acumuleze cât mai multă experiență încă de când era student. El i-a atras atenția lui George Mihăiță la un festival.

„În timpul facultății am început să lucrez foarte mult, am început cu scurtmetrajele regizorilor care erau în anii paraleli, după care am avut șansa să iau un casting pentru un film de lungmetraj și am debutat în filmul „Roxanne”, am debutat în televiziune cu un rol antagonist într-un serial de televiziune care s-a difuzat pe Acasă TV, „Îngeri pierduți”.

În paralel cu asta am început să joc teatru independent și atunci a venit și momentul în care George Mihăiță m-a adus în teatrul de stat. El mi-a dat un premiu la un festival și ca parte din premiu era un rol în teatru și am jucat rolul lui  Valère în spectacolul „Tartuffe” de Moliere, în regia lui László Bocsárdi, împreună cu o distribuție extraordinară, Tudor Chirilă, Virginia Mirea și foarte mulți alți colegi extrem de talentați și de tineri și mai experimentați și de acolo a fost un drum firesc”, și-a amintit el.

Ce spune George Mihăiță despre rolul din „Clanul”

Astăzi, șeful lui de la Teatru de Comedie se numără printre protagoniștii serialului „Clanul” de la Pro TV, fiind singurul actor din distribuție care nu a dat casting, fiind invitat să joace în producția de la Pro TV.

„Am fost singurul care nu am dat casting. Mulți care lucrează în televiziune, în cinematografie, nu ne-au văzut, dar a mizat pe mine Anghel Damian, colegul meu. Și a spus că s-a gândit la mine când a scris scenariul și ceea ce nu mi s-a mai întâmplat niciodată, pe televiziune sau pe film, este singura dată când nu am schimbat un cuvânt, atât de bine scris este.

M-a ghicit, mă cunoaște foarte bine, m-a văzut pe scenă Anghel Damian. El este angajat la Teatrul de Comedie, ne cunoaștem, am jucat cu el pe scenă”, a declarat în urmă cu câteva luni, într-un interviu exclusiv pentru Impact.ro, George Mihăiță, care joacă rolul lui Bebe Măcelaru zis „Tătuțu”.

Citește și: De unde s-a inspirat George Mihăiță pentru rolul său negativ din Clanul. A dat exemplul unui mare actor francez

Video: Daniel Bălan

Prelucrare foto: Antoniu Eduard

Urmăriți Impact.ro și pe