De unde s-a inspirat George Mihăiță pentru rolul său negativ din Clanul. A dat exemplul unui mare actor francez

Badea Violeta 29.09.2022, 08:43

George Mihăiță este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni actori din țara noastră. De-a lungul carierei sale, acesta a jucat în numeroase filme din cinematografia română, iar acum, la vârsta de 74 de ani, a mai bifat o nouă provocare, și anume un rol negativ în serialul „Clanul”. De curând, acesta a dezvăluit de la cine s-a inspirat în conturarea personajului său!

George Mihăiță, despre rolul negativ din serialul „Clanul”

Serialul „Clanul”, regizat de Anghel Damian, a reușit să impresioneze și să câștige inimile românilor. Până acum, producția a fost peste audiența principalilor competitori. Unul dintre remarcaţi este George Mihăiță, un actor cu multă experiență.

În serialul de la Pro TV, acesta dă viață mafiotului Bebe Măcelaru, zis și Tătuțu. Este primul rol negativ pentru George Mihăiță. Actorul a vorbit, de curând, despre această nouă ipostază în care îl regăsim, recunoscând că s-a inspirat de la un mare actor francez în conturarea personajului său.

„Atunci când mi-am creionat rolul am avut în minte un singur model, și anume pe cel al lui George Mihăiță. Am citit cândva, cu ani buni în urmă, că Jean Gabin a fost întrebat odată cum va juca un anume rol. A răspuns ceva de genul cum că doar Jean Gabin va reuși să ofere cel mai bun răspuns”, a declarat George Mihăiță pentru Playtech.

George Mihaita 1
George Mihaita 

„E primul meu rol negativ de asemenea anvergură”

Deşi are o carieră impresionantă în spate, George Mihiță intră pentru prima oară în pielea unui personaj negativ. Totuși, a mărturisit că are o oarecare experienţă având în vedere că a mai avut roluri prin care se apropia de familia interlopilor, dar asta pe scena teatrului.

„E primul meu rol negativ de asemenea anvergură. Am mai avut roluri prin care mă apropiam de familia interlopilor, în special pe scena teatrului, dar niciodată atât de clar negative ca cel de acum.

Pe undeva a jucat un rol și șansa ca regizorul serialului, Anghel Damian, să mă fii văzut și la teatru, unde mai colaborăm. În film am mai jucat un rol negativ în pelicula semnată de Sergiu Nicolaescu, „Accidentul”, dar nici acolo nu eram atât de bine conturat de o anumită parte”, a mai declarat îndrăgitul actor pentru aceeași sursă.

George Mihăiță a debutat în cinematografie cu rolul lui „Vuica”, în filmul „Reconstituirea” (1968), alături de Vladimir Găitan. Se întâmpla pe vremea când actorul era încă pe băncile facultăţii.

Ulterior, acesta a primit numeroasele roluri în filme, dar George Mihăiță este un nume sonor în lumea teatrului. De mai bine de două decenii, acesta este directorul Teatrului de Comedie din București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...