Angajații din învățâmânt nu se înghesuie la vaccinare înainte de începutul anului școlar. Rata de imunizare a crescut cu doar 1% față de acum trei luni

Nicu Stan 10.09.2021, 14:04
Angajații din învățâmânt nu se înghesuie la vaccinare înainte de începutul anului școlar. Rata de imunizare a crescut cu doar 1% față de acum trei luni

Profesorii și personalul auxiliar din învățământ nu se înghesuie să se vaccineze împotriva coronavirusului. Numărul de profesori care s-au imunizat împotriva covid a crescut foarte puțin, comparat cu acum trei luni.

Față de acum trei luni, numărul angajaților din învățamânt a crescut cu doar 1%

Cadrele didactice nu se vaccinează, arată o ultimă statistică făcută în rândul acestora. Astfel, doar cu 1% din angajații din învățământ s-au vaccinat în ultimele 14 săptămâni săptămâni, față de ultima raportare a Ministerului Educației care a avut loc în data de din 22 mai.

De asemenea, datele actualizate au fost transmise, joi seară, de autorități în contextul în care luni, 13 septembrie, începe anul școlar 2021-2022.

Numarul profesorilor vaccinati a crescut cu 1% in ultimele 3 luni
Numarul profesorilor vaccinati a crescut cu 1% in ultimele 3 luni

Câți angajați sunt în sistemul de învățământ

”Din totalul de 317.531 angajați ai sistemului de învățământ s-au vaccinat 193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%“, arată ultima raportare transmisă de către Ministerul Educației.

Comparat cu ultima raportare, de acum mai bine de 3 luni, s-au înregistrat încă 8.257 de persoane vaccinate în sistemul de învățământ, ceea ce, în procente, înseamnă doar o creștere de 1%.

Care este situația față de alte țări

Trebuie reamintit faptul că, în luna ianuarie, 45% dintre angajații din grădinițe și școli declarau că vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, în timp ce personalul din universități avea o intenție de vaccinare de 59.6%.

În comparație, în Marea Britanie în luna mai 80% din personalul din învățământ era vaccinat, în Franța 78 %, în timp ce în Ungaria circa 90%.

Elevii ar putea rămâne să facă școală online

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în luna octombrie școlile ar putea fi închise, elevii urmând să facă ore online.

Ministrul Educației a spus că atunci când rata de infectare va ajunge la 6 la mia de locuitori, indiferent de localitate, elevii vor rămâne să facă școală online de acasă.

Școală online, pentru puțin timp

”Din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație.

Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Lucrările importante, susținute cu prezența fizică

Deosebirea dintre acest an școlar și cel care a trecut va fi aceeea că, indiferent de faptul că orele se vor desfășura în sistem online, lucrările importante, cum ar fi Evaluarea Națională sau tezele, vor fi susținute fizic de către elevi, în școală.

”În acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe