EXCLUSIV

Andrei Boncea, unul dintre „părinții” Las Fierbinți, dezvăluie secretul din spatele serialului de succes de la Pro TV: „Mă gândesc că a contat și asta”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 07.10.2021, 18:31
Andrei Boncea, unul dintre „părinții” Las Fierbinți, dezvăluie secretul din spatele serialului de succes de la Pro TV: „Mă gândesc că a contat și asta”. EXCLUSIV

Alegerea actualului loc de filmare al celui mai de succes serial românesc de televiziune, ”Las Fierbinți”, a stat pur și simplu la voia întâmplării. Unul dintre ”părinții” serialului care face încă furori la PRO TV după aproape un deceniu de la difuzarea primului său episod, Andrei Boncea, a rememorat pentru impact.ro cum s-a scris istoria.

Căutau o zonă în Bărăgan

Andrei Boncea este un cunoscut producător român de film și televiziune, cofondator al companiei de producție Frame Film și al companiei de teatru Wondertheatre. Compania pe care o conduce se ocupă, printre altele, și de soarta și de bunul mers al lucrurilor în ”Las Fierbinți”.

”Aveam nevoie de o zonă care să nu fie prea departe de București, dar care să se afle totuși undeva în Bărăgan. Iar imaginea sa să fie cea a unui sat normal românesc, fiindcă toată acțiunea are loc într-un sat al zilelor noastre. Un sat care, într-un fel, are rolul său bine definit și fără de care serialul ar avea de suferit. Doar destinul sau întâmplarea, cum vreți să-i spuneți, a făcut ca alegerea noastră să fie cea a Fierbinților, din județul Ialomița. Nimic altceva nu a contact, chiar nimic altceva. Și nici nu-mi amintesc să fi colindat prea mult în alegerea locului.

Îmi amintesc că eram alături de Mimi Brănescu, principalul scenarist al serialului, fiindcă trebuie să știți că serialul are în spate o echipă serioasă de scenariști. Uneori sunt patru, cinci, alteori sunt mai mulți. Dar Mimi Brănescu e mereu cel dintâi. Și eram alături de el în ziua în care ajungând în Fierbinți am înțeles, parcă de la sine, că acolo urma să filmăm. Nu aveam așteptări, nu știam cât va dura toată povestea asta!”, mărturisește Andrei Boncea.

Un impact neașteptat

Pe de altă parte, Boncea mai spune că nimeni nu s-a așteptat ca serialul să se bucure de un asemenea impact la public.

”Ceea ce se știa era faptul că serialul urma să se inspire din realitate, din viața de zi cu zi. Dar nimeni, absolut nimeni, nu s-a așteptat la un asemenea succes și la o asemenea lungă durată de viață. Iată de ce un rol foarte important l-au jucat și-l joacă și cei pe care publicul nu-i vede pe micile ecrane. E vorba despre regizor, dar și despre producător, colegul meu, Dragoș Buliga. Și de inspirația scenariștilor”, mai spune Andrei Boncea.

Se bucură de reacția sătenilor

El adaugă că se bucură de fiecare data când are timp să meargă la filmări și de reacția sătenilor, care au adoptat practic serialul și pe vedetele acestuia.

”Oamenii locului ne-au primit bine din primele zile. Și astăzi, peste timp, mă gândesc că a contact și asta. Fiindcă în meseria asta contează multe lucruri mărunte, nu doar povestea serialului sau filmului la care lucrezi, sau mai știu eu ce distribuție de răsunet!”, adaugă același Andrei Boncea.

Andrei Boncea, unul dintre părinții Las Fierbinți, dezvăluie secretul din spatele serialului de succes de la Pro TV
Andrei Boncea, alături de actorul Armand Assante

Filmări începute în urmă cu 10 ani

Filmările la serialul ”Las Fierbinți” au debutat în vara anului 2011, în Fierbinți de Jos, un sat alipit fostei comune Fierbinţi-Târg, devenit între timp cartier de când localitatea a căpătat statutul de oraş. Iar primul episod al serialului a fost prezentat de PRO TV la 1 martie 2012, ceea ce înseamnă că la următorul ”Mărțișor”, cel din 2022, în Fierbinți va fi mare sărbătoare.

Colaborări internaționale

Andrei Boncea a mai colaborat, în calitate de producător, la numeroase producții internaționale realizate în România, printre care „Amen”, în regia lui Costa Gavras, „Callas Forever”, al lui Franco Zeffirelli, „Modigliani” în regia lui Mick Davis, sau „Joyeux Noël”, în regia lui Christian Carion, nominalizat la Oscar pentru film străin în 2006.

De asemenea, a produs filme românești precum „Furia” și „California Dreamin’”, în regia lui Cristian Nemescu, precum și o serie de seriale de televiziune pentru canalele românești PRO TV și Acasă TV. În această vară echipa sa a colaborat la producerea unui serial western, Django”, a cărui premieră e anunțată pentru 2022. Echipa sa a creat un oraș întreg pentru filmările peliculei, lângă vulcanul de la Racoș, de lângă Brașov.

Urmăriți Impact.ro și pe