Andreea Marin, despre problemele de sănătate. “Poate face diferenţa între viaţă şi prea târziu”

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 12.02.2021, 13:31
Andreea Marin, despre problemele de sănătate. “Poate face diferenţa între viaţă şi prea târziu”

Andreea Marin a vorbit recent despre o situație delicată, care privește problemele de sănătate. Prezentatoarea de la TVR a ținut să facă unele precizări de care cu toții ar trebui să ținem cont, mai cu seamă că lipsa anumitor măsuri poate face diferența între viață și moarte. Ce sfaturi dă fosta Zână a Surprizelor.

Ce spune Andreea Marin despre problemele de sănătate

Andreea Marin este una dintre persoanele publice din România care s-a implicat constant în problemele comunității, încercând să ajute prin actele sale caritabile în special femeile. Pentru că anul 2020 a fost unul dificil, care a impus noi reguli și ne-a determinat să ne temem să ajungem la medic, frumoasa prezentatoare a decis să tragă un semnal de alarmă. Andreea Marin a vorbit despre problemele de sănătate pe care nu trebuie să le ignorăm, în ciuda pandemiei și i-a îndrumat pe toți să nu amâne vizita la analize. Iar acest lucru este esențial pentru a evita situațiile grave, în care s-ar fi putut face diferența între viață și moarte.

Când ați fost ultima dată la medic, să verificați că sunteți bine? Ignorăm adesea și amânăm mereu controlul ce ar trebui făcut măcar o dată în an, din păcate, nu avem această disciplină atât de importantă pentru noi… În plus, în ultimul an am avut și un motiv în plus – pandemia. Dar distanțarea socială nu înseamnă să amânăm la nesfârșit vizita la medic și analizele care ne spun cum stăm cu sănătatea! Știm bine că, uneori, un control de rutină scoate la iveală un diagnostic nedorit, pentru care e atât de important factorul timp. Cu cât afli mai devreme, cu atât mai multe șanse ai să repari, să vindeci, să reechilibrezi. Uneori, o lună întârziere poate însemna limita între șansa la viață și… prea târziu. Eu sunt un om optimist, însă cred în prevenție, în necesitatea acestei discipline pentru noi, pentru sănătatea noastră, pentru cei dragi, alături de care vrem să trăim frumos, a scris Andreea Marin pe contul său de Facebook.

Andreea Marin îndeamnă la mai multă grijă acordată sănătății
Andreea Marin îndeamnă la mai multă grijă acordată sănătății

Viața stresantă i-a cauzat probleme cu inima

Prezentatoarea emisiunii „Nu există nu se poate”, de la TVR 2, vorbește în cunoștință de cauză atunci când oferă sfaturi privind starea de sănătate. Vedeta s-a confruntat cu probleme cu inima din pricina stresului și vieții agitate pe care o duce în trecut. Aceasta a povestit un urmă cu mai bine de un an de zile că a fost nevoită să își monitorizeze inima pentru a descoperi cu ce probleme de sănătate se confruntă. Din fericire, totul a putut fi rezolvat cu mai multă organizare a timpului și grijă acordată stilului de viață.

Am avut anumite simptome care m-au pus pe gânduri. De pildă, în momentele de liniște, deci după o zi, să zicem, dificilă, când mă așezam în pat, cu fața în sus, simțeam că nu mai am aer. Or, eu sunt o fire sportivă, sunt un om energic, precum mă știți. Aș fi putut să înțeleg o excepție dintr-o zi stresantă, dar când lucrurile s-au repetat, deja mi-am pus întrebări. Nu e deloc comod să simți că respirația ta nu e așa cum trebuie. Am fost la domnul doctor implicat în proiectul de Telemedicină și am purtat un aparat atașat pe corp câteva zile, aparat ce transmitea în centrul de Telemedicină parametrii mei vitali, care erau urmăriți aici. Am înțeles în final – și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta! – că nu este nimic grav, dar că, într-o lume stresantă, precum cea în care trăim, cu un ritm alert, precum cel pe care eu l-am ales pentru mine, e mare nevoie de moderație, înainte de toate. Că nu medicamentele au ceva de rezolvat aici, cât felul în care alegi să îți trăiești viața. Așa că am grijă: am luat-o mai ușor, povestea celebra prezentatoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...