Andra, făcută cu ou și cu oțet. Ce s-a aflat despre artistă este de-a dreptul trist: ”Cum, măi, să-mi facă Andra așa ceva?”

Stan Filon 29.12.2020, 15:26
Andra, făcută cu ou și cu oțet. Ce s-a aflat despre artistă este de-a dreptul trist: ”Cum, măi, să-mi facă Andra așa ceva?”

Andra, făcută cu ou și cu oțet. Jeanine Ionescu, văduva impresarului Lucian Ionescu, îi bate obrazul Andrei, chiar acum, când familia sa este crunt încercată. Regretatul impresar a murit pe data de 26 decembrie, după ce s-a infectat cu coronavirus și urmează să fie înmormântat joi.

Andra, făcută cu ou și cu oțet de un om în casa căruia a fost de nenumărate ori

Chiar dacă trece printr-un moment sfâșietor, soția regretatului impresar nu a uitat cine l-a ajutat pe acesta și cine i-a întors spatele. Unul dintre cei care au uitat de tot binele făct de Lucian Ionescu se pare că este acum foarte cunoscuta cântăreață Andra.

Se pare că Lucian Ionescu era mâhnit de faptul că mulți artiști cărora le-a oferit concerte, la vremuri grele ori la debutul muzical, l-au dat uitării. ”Of-ul lui cel mare a rămas că Andra, care a mâncat cu noi pâine și ceapă în turnee, nu s-a bucurat de revederea lui, total întâmplătoare, din parcarea unei benzinării. A ridicat geamul mașinii și a făcut semn că se grăbește. Lucian ar fi vrut să o îmbrățișeze, a fost foarte trist. Andra a fost ca și copilul lui când lucrau împreună.

Andra, facuta cu ou si cu otet de vaduva lui Lucian Ionescu
Andra, facuta cu ou si cu otet de vaduva lui Lucian Ionescu

”O iubea pe fiica noastră, Anne Marie, îi împletea codițe, se juca cu ea”

Soțul meu era un om foarte bun, el iubea oamenii, îl durea când cineva era nerecunoscător. Așa cum s-a întâmplat și cu Andra care, cândva, era ca și copilul nostru. O duceam cu mașina la spectacolele din țară, la concertele de Revelion, în vârf de munte, pe ninsori cumplite. Lucian nu o lăsa să vină cu trenul din Turda până la București, ca să nu obosească, era drum lung, plătea el benzină, mașină, a fost tratată ca un om valoros. Andra era atunci de bun-simț, cuminte, talentată. O iubea pe fiica noastră, Anne Marie, îi împletea codițe, se juca cu ea”, ne-a povestit văduva lui Lucian Ionescu.

Toate amintirile frumoase și toate momentele prin care au trecut cei doi au fost date uitării, în urmă cu 10 ani: ”Eram cu Lucian într-o benzinărie din zona Unirii. El a văzut mașina Andrei, ea era însoțită de tatăl său. Lucian a vrut să se apropie, ca să o îmbrățișeze, dar ei au ridicat geamul și i-au făcut semn că se grăbesc.

”Poate va regreta că nu s-a oprit din drumurile ei pentru o ultimă îmbrățișare”

Lucian a revenit trist în mașină și mi-a spus: ”Cum, măi, să-mi facă Andra așa ceva? Voiam să o pup, să o îmbrățișez, că tare dor mi-a fost de ea! Am lucrat cândva împreună, ne-a fost bine”. Mi-aș dori ca Andra să citească acum aceste rânduri. Poate va regreta că nu s-a oprit din drumurile ei pentru o ultimă îmbrățișare. Trebuie să le fim recunoscători celor care ne-au ajutat în viață”, ne-a mai declarat Jeanine Ionescu.

Dar când a intervenit răceala aceasta între Andra și Lucian Ionescu? Ei bine, impresarul a oferit în 2012 niște declarații care nu i-au picat bine deloc Andrei.

”Pe Andra am scos-o din foame când a aruncat-o Costi Ioniţă, eu am preluat-o 6 luni. Andra cânta pe 100 de euro şi eu am dus-o până la 400-500 de euro”, spunea atunci impresarul.

Răpus de coronavirus

Replica a venit rapid din partea tatălui Andrei, Alexandru Mihai. ”Domnul Lucian a câştigat nişte bani de pe urma unui artist valoros. Aveam o relaţie bună. Nu ştiu de unde şi până unde aceste declaraţii. Cu Cătălin Măruţă nu a avut nicio treabă. Dacă eu, ca impresar, trimit un artist la cântat, înseamnă că îl scot din foame? Andra n-a fost o cântăreaţă care să cerşească cântări. A fost un artist solicitat, nu un cântăreţ care stă în ceaţă. Eu dacă trimit acum o grămadă de artişti la cântat, mă ajut pe mine că iau un comision. Le-a dat el bani din buzunarul lui? Andra, de când a ieşit pe piaţă, a fost solicitată foarte mult”.

Lucian Ionescu a avut însă ultimele cuvinte, în această dispută:“Poţi să fii sărac, dar e ruşinos să uiţi de unde ai plecat. Aia e o ruşine să spui ”Da, mă, m-am născut prinţ!”. Celebrul impresar a murit în a doua zi de Crăciun, după ce s-a infectat cu coronavirus. ”Plămânii lui erau albi, mai putea respira doar 5%, a fost dus la ATI vineri, plângea și spunea că se sufocă”, ne-a declarat fiica lui, Ane Marie. Lucian Ionescu va fi condus pe ultimul drum joi, la Cimitirul Berceni 2.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...