Anchetă la INML după ce au fost încurcate două persoane decedate. Trupul unui cetăţean, predat unei alte familii

Adina Saleh 21.01.2021, 16:52
Anchetă la INML după ce au fost încurcate două persoane decedate. Trupul unui cetăţean, predat unei alte familii

O anchetă la INML este în curs de desfășurare. Institutul de Medicină Legală din București,( INML)  este subiectul unui scandal de amploare, după ce două cadavre au fost încurcate între ele.

Conform unor surse, cadavrul unui bărbat, cetățean francez a fost predat altei familii, decât celei aparținătoare.Mai exact trupul decedatului a fost predat unei familii de americani, care la rândul lor aveau un decedat în familie. Și cadavrul acestuia se afla tot în cadrul aceleeași instituții.

Eroarea a fost descoperită abia după două săptămâni.

Ancheta la Institutul de Medicină Legală din București

O ancheta a fost demarată în cadrul Institutului de Medicină Legală din Bucureșți în urma unei erori produse aici. Trupul unui cetățean francez a fost predat familiei unui american mort.

La fel de grav este faptul că această greșeală a fost descoperită abia după două săptămâni.

Pe data de 7 ianuarie familia cetățeanului american a fost cea care a ajuns la INML pentru identificarea cadavrului și ridicarea trupului neînsuflețit. Familiei i-a fost predat alt cadavru, aparținând unui cetățean francez.

Abia după două săptămâni a fost însă descoperită și greșeala produsă. Mai exact pe data de 20 ianuarie, atunci când familia francezului decedat a venit și ea la Institutul de Medicină Legală pentru ridicarea cadavrului aparținând membrului familiei lor. Doar că între timp familia americanului a incinerat cadavrul primit de la INML, iar urna cu cenușa a ajuns în Statele Unite ale Americii.

Intre timp INML  a transmis un comunicat de presă. Iată care este punctul de vedere al instituției responsabile de eroarea comisă.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: