Anchetă la centrul de vaccinare Romexpo, după ce un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit rapelul de la Moderna

Nicu Stan 17.03.2021, 18:56
Anchetă la centrul de vaccinare Romexpo, după ce un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit rapelul de la Moderna

Anchetă la centrul de vaccinare Romexpo după ce un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit rapelul de la Moderna. Care este starea bărbatului, citiți în articolul de mai jos.

Un bărbat a fost vaccinat la rapel cu un alt vaccin decât ar fi trebuit. Valeriu Gheorghiță a dispus o anchetă

S-a dispus o anchetă la centrul de vaccinare Romexpo, București, după ce un bărbat vaccinat cu vaccinul de la Pfizer a primit rapelul, cel de-al doilea vaccin, de la compania farmaceutică Moderna.

Nu este pentru pima dată când se întâmplă așa ceva la noi în țară. Este al doilea astfel de caz de când a început vaccinarea anti-coronavirus în România.

Incidentul a avut loc la centrul de vaccinare Romexpo
Incidentul a avut loc la centrul de vaccinare Romexpo

Coordonatorul vaccinării naționale a trimis DSP-ul la centrul de vaccinare

Astfel, coordonatorul Campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a trimis inspectorii DSP București la centrul de vaccinare respectiv pentru a desluși cum a fost posibil așa ceva.

Bărbatul care a pățit nenorocirea a mers să-și facă rapelul și deși avea adeverința de vaccinare de la prima doză, a și specificat că prima doză a fost Pfizer, din greșeală, a fost trimis într-un cabinet unde se făceau vaccinuri cu ser de la compania Moderna. Și-a dat seama că a primit doza greșită exact după ce a fost vaccinat.

A mai existat la caz la fel

Este a doua persoană care a fost vaccinată la rapel cu o doză de alt tip, însă, fiind vaccinuri care au fost produse cu aceeași tehnică, aceste persoane nu au fost puse în pericol.

Bărbatul a povestit chiar el cu lux de amănunte cum a ajuns să fie vaccinat cu serul nepotrivit, dar și cum au reacționat medicii în momentul în care au realizat gravitatea faptei lor.

Barbatul a povestit cum s-a întâmplat

Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer.

Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, a mărturisit bărbatul.

Asistentele s-au panicat când au realizat ce au făcut

Asistente care s-au ocupat de vaccinarea bărbatului au chemat un medic care l-a asigurat pe acesta că ”nu este singurul pacient care a trecut prin asta” și că nu poate primi adeverință de vaccinare.

Doamnele asistente s-au panicat, au chemat un medic. A venit domnul doctor, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic, că nu sunt primul care a trecut prin asta, dar că din păcate nu îmi poate fi eliberată o adeverință de vaccinare. Doar dacă sunt de acord să treacă în sistem că mi s-a făcut tot Pfizer și astfel poate închide cazul, iar eu mă pot bucura de beneficiile complete ale unei persoane vaccinate”, a mai explicat Alin-Alexandru Ionescu.

Urmăriți Impact.ro și pe