ANAF s-a păcălit. Cu cât s-a vândut mașina Elenei Udrea pe care Fiscul a scos-o la licitație

Stan Filon, Dragos Ștefănescu 29.03.2023, 11:35
ANAF s-a păcălit. Cu cât s-a vândut mașina Elenei Udrea pe care Fiscul a scos-o la licitație

ANAF s-a cam păcălit cu bunurile fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, pe care le-a scos la licitație. S-au găsit cumpărători doar pentru cele două autoturisme, iar prețurile de vânzare au fost mult mai mici decât cele solicitate.

ANAF s-a păcălit la vânzarea bunurilor Elenei Udrea

Așadar ANAF a reușit să vând mașinile Elenei Udrea, pe care e-a scos la licitație. Prețurile autoturismelor au fost însă mai mici decât cele solicitate. În plus, cele șase terenuri care i-au aparținut Elenei Udrea încă nu și-au găsit cumpărători.

Am scos la licitație 6 terenuri ale doamnei Elena Udrea pentru a recupera prejudiciul din dosarul Gala Bute. Valoarea acestor terenuri este de 3,29 milioane lei. Sunt scoase și două autoturisme aparținând tot debitoarei. Este vorba despre un Fiat 500 de 35.000 lei și un Mercedes, cred că de 37.971 lei. Mi-aș dori cât mai multă lume să meargă la licitație pentru a crește prețul acestor bunuri ca să ne putem recupera prejudiciul pe care îl avem”, anunța în data de 11 octombrie 2022 șeful ANAF, Lucian Heiuș.

ANAF s-a pacalit la vanzarea bunurilor Elenei Udrea
ANAF s-a pacalit la vanzarea bunurilor Elenei Udrea

Terenurile încă nu și-au găsit un cumpărător

Ei bine, timpul a trecut, iar licitațiile au fost un adevărat eșec. Într-un final, prețurile mașinilor scoase la vânzare au scăzut, iar ANAF a reușit să vândă autoturismele folosite de Elena Udrea. ANAF a vândut o mașină Mercedes Benz S500 (2005) la un preț de 25.400 lei, de-abia la a treia licitație, se arată într-un anunț al instituției, iar Fiatul 500 a fost vândut și el, în urmă cu câteva luni, conform reprezentanților ANAF, care nu au precizat însă prețul de vânzare.

ANAF mai are sub sechestru mai multe terenuri în celebra localitate Nana, dar a intrat și în posesia mai multor acțiuni Eurohotel care au aparținut Elenei Udrea. Acțiunile sunt însă în faza de evaluare, deoarece au o procedură specială de valorificare. terenurile, în schimb, încă nu și-au găsit cumpărător. Elena Udrea execută în prezent o pedeapsă de şase ani de închisoare, în urma condamnării în dosarul Gala Bute.

Compoziție Foto: Tomulescu Narcisa

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...