Amintire dureroasă. Mărturisirea fotbalistului care a auzit ultimele cuvinte rostite de Cătălin Hîldan

Sorin Barbu 16.03.2022, 14:59
Amintire dureroasă. Mărturisirea fotbalistului care a auzit ultimele cuvinte rostite de Cătălin Hîldan

Au trecut 22 de ani de când s-a prăpădit Cătălin Hîldan, dar și acum vorbele își fac cu greu loc din pricina lacrimilor și durerii. Bogdan Onuț a fost jucătorul lui Dinamo care a fost cel mai aproape de „Unicul Căpitan”. A încercat să-l ajute, dar nu a reușit. A povestit care au fost ultimele lui vorbe.

Bogdan Onuț a povestit ultimele clipe din viața lui Cătălin Hîldan

5 octombrie 2000. Un meci amical al echipei Dinamo la Oltenița s-a transformat într-o dramă. Cătălin Hîldan s-a prăbușit pe teren în urma unui atac de cord și și-a pierdut viața. Bogdan Onuț a acordat un interviu în care a vorbit despre acel moment trist. A fost aproape de Hîldan și a văzut momentul în care s-a întâmplat tragedia.

„Țin minte că după o degajare, mingea ajuns în terenul advers, iar odată cu ieșirea fundașilor către centrul terenului, l-am văzut pe Cătălin în fața mea cum a căzut și l-am întrebat: «Cătă, ce se întâmplă, ești bine?».

Se vedea clar că nu avea o situație bună pe moment și a zis: «Frate, mă simt moale, chiar mă simt moale, nu știu ce se întâmplă». A dat să se ridice și a căzut din nou”, a povestit fostul fundaș dinamovist, stabilit în Statele Unite ale Americii.

Bogdan Onuț își aduce aminte că echipa medicală a intrat rapid pe teren, dar nu a mai putut să-l ajute.

„Au fost ultimele momente în care a vorbit cu mine. Acelea au fost ultimele lui cuvinte: «Nu mai pot, sunt moale, nu mai pot». Apoi a urmat ce-a urmat…”, a mai afirmat fostul jucător din „Ștefan cel Mare”.

Catalin Hildan era nascut pe 3 februarie
 

De atunci fanii lui Dinamo își aduc aminte la fiecare meci de Cătălin Hîldan și îi scandează numele. Una dintre peluzele stadionului poartă numele fostului căpitan și există chiar o asociație a suporterilor care se numește așa.

„Când ești într-un grup, membrii acelui grup fac parte din viața ta, din cine ești tu la momentul respectiv.
El era parte din fiecare dintre noi. A fost o tragedie. Cătălin va rămâne în sufletele noastre, și nu doar numele lui, ci și persoana Cătălin Hîldan.

Am văzut că și tatăl lui a decedat. Transmit condoleanțe familiei. Aceste lucruri sunt normale, nașterea și moartea, nu avem ce să facem”, a spus Bogdan Onuț.

Urmăriți Impact.ro și pe