Amenzi drastice pentru facturile necompensate. Ce se întâmplă de la 1 aprilie

Gabriela del Pupo 25.01.2022, 11:09
Amenzi drastice pentru facturile necompensate. Ce se întâmplă de la 1 aprilie

Amenzi drastice pentru furnizorii care nu recalculează facturile necompensate pe ultimele luni. Coaliția de guvernare a avut o ședință pentru a stabili ultimele detalii în ceea ce privește ordonanța de urgență prin care se va stabili ce sancțiuni primesc furnizorii care au trimis facturi fără a aplica compensarea.

Sancțiuni pentru furnizorii care nu recalculează facturile

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, vineri, că a fost finalizată şi pusă în consultare publică Ordonanța de urgentă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare, conform economica.net. Săptămâna aceasta ar urma să fie și adoptată sancțiunea privind recalcularea facturilor.

Prețul gazelor și cel al energiei se plafonează până la 1 aprilie. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat măsuri noi pentru reducerea facturilor
Prețul gazelor și cel al energiei se plafonează până la 1 aprilie

Ce se întâmplă de la 1 aprilie?

Legea plafonării prețului la gaze și energie electrică prevede măsuri până la finalul lunii martie dar după această dată este posibil să se compenseze în continuare facturile, cel puțin așa vrea PSD.

În urmă cu ceva timp premierul Nicolae Ciucă anunța că și de la 1 aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kw/oră vor beneficia de o nouă schemă de protecţie, care va include TVA redus la 5%, precum și compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

De asemenea sunt gândite și măsuri care să protejeze firmele mici și mijlocii și în acest mod să se asigure locuri de muncă.

Virgil Popescu mai anunța că urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalități.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...