Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care locuiesc la bloc sau casă. Obiceiul greșit pentru care riști să scoți bani grei din buzunar

Stan Filon 02.02.2023, 11:09
Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care locuiesc la bloc sau casă. Obiceiul greșit pentru care riști să scoți bani grei din buzunar

Iarna și-a intrat în drepturi, așa că românii sunt pasibili de o nouă amendă. Aceasta poate ajunge chiar și până la 2500 de lei. Pentru a nu fi nevoiți să scoată această sumă din buzunar, românii trebuie să știe că sunt obligați prin lege să curețe zăpada din fața casei lor sau a blocului în care locuiesc. Poliția locală a început deja să împartă amenzi!

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care locuiesc la bloc sau casă

A nins în multe zone din România, așa că Poliția locală a început deja să împartă avertismente și chiar și amenzi pentru românii care ignoră legea. Vorbim despre legea care spune că fiecare român trebuie să deszăpezească trotuarul din fața casei sale sau a blocului în care locuiește.

Consiliile locale decid care este cuantumul amenzilor, însă trebuie să vă spunem că cea mai mare amendă ajunge până la 2500 de lei. De exemplu, în Brăila au fost deja aplicate cele mai multe sancțiuni, iar persoanele vizate sunt cele care aruncau zăpada de pe mașini direct pe stradă, care fusese deja curățată de utilajele plătite de primărie.

Amenzi de pana la 2.500 de lei pentru cei care locuiesc la bloc sau casa
Amenzi de pana la 2.500 de lei pentru cei care locuiesc la bloc sau casa

Țurțurii trebuie îndepărtați și ei

De asemenea, pot fi acordate amenzi și persoanelor care nu îndepărtează țurțurii, iar acestea nu sunt deloc mici. Poliția Locală din Brăila a surprins în imagini câțiva bărbați care aruncau pe carosabil zăpada pe care o curățau de pe mașini sau din jurul acestora. Cei în cauză au fost total surprinși de faptul că au fost amendați pentru acest lucru. Chiar și în Capitală a fost luată această hotărâre.

„Nu aruncăm în stradă. O punem aici și se topește. Or fi amenzi, sincer nu știu, dar eu nu arunc în stradă”, a declarat un cetățean. Alți români s-au conformat și au dat zăpada din fața curții, chiar dacă vecinii nu le-au urmat exemplul. „O oră, două mi-a luat să dau zăpada. Problema e de depozitare a zăpezii. Asta e marea problemă. O iei de aici și o pui dincolo, iar acolo te poți certa cu vecinii. Era ideal dacă se făcea ceva să scăpăm de zăpadă”, a declarat acesta. „Acum depinde de fiecare. Unii au dat, alții nu. Noi am dat, am așezat-o așa, cât s-a putut, lângă pomi, lângă…”, a mai adăugat un cetățean.

Pot fi sancționate persoanele care nu au deszăpezit trotuarele din fața caselor, dar și cele care nu dau jos țurțurii de pe burlan sau de la streașina casei. Pe această speță, polițiștii din Brăila au încercat să fie înțelegători cu cetățenii, motiv pentru care au aplicat numai avertismente.

„Doar în cazuri extreme, acolo unde oamenii nu au înțeles că nu au voie să arunce resturile de gheață, de zăpadă, în urma utilajelor de deszăpezire, pe carosabilul curat, au fost aplicate sancțiuni contravenționale opt sancțiuni în valoare totală de opt mii de lei”, a declarat Liliana Spoeală, purtător de cuvânt al Poliției Locale Brăila.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...