Amenințări între Coreea de Sud și Coreea de Nord cu arma nucleară. „Forțele sud-coreene ar avea o soartă crudă”

Beatrice Dumitru 05.04.2022, 11:59
Amenințări între Coreea de Sud și Coreea de Nord cu arma nucleară. „Forțele sud-coreene ar avea o soartă crudă”

Coreea de Sud și Coreea de Nord se amenință reciproc, după ce Phenianul a făcut mai multe teste cu rachete balistice. Un oficial sud-coreean a spus că țara sa are arme care pot distruge statul vecin, dar Coreea de Nord a reacționat și sora liderului Kim Jong Un a avertizat că Phenianul va folosi arme nucleare pentru a elimina armata sud-coreeană.

Correa de Nord amenință Coreea de Sud

Ministrul Apărării din Coreea de Nord Suh Wook a declarat săptămâna trecută că țara sa are rachete „capabile să lovească precis și rapid orice țintă din Coreea de Nord”, în timp ce Phenianul a făcut mai multe teste cu rachete balistice în ultimele luni și amenință că va relua testele nucleare.

Reacția Coreei de Nord nu a întârziat să apară, iar influenta soră a liderului Kim Jong Un a asigurat că țara sa „va folosi arme nucleare pentru a elimina armata sud-coreeană dacă va lansa un atac”. Acest avertisment al lui Kim Yo Jong, transmis de presa publică, este a doua sa reacție furioasă în trei zile la remarcile ministrului sud-coreean. Aceasta a mai precizat că a fost o „foarte mare greșeală” ca acest „nebun” să discute despre un atac preventiv împotriva unei puteri nucleare, potrivit Agenției de știri nord-coreene KCNA, citată de Le Figaro.

Amenințări între Coreea de Sud și Coreea de Nord cu arma nucleară. „Forțele sud-coreene ar avea o soartă crudă”
Coreea de Nord a efectuat mai multe teste cu rachete balistice.

Dacă Coreea de Sud optează pentru o confruntare militară cu noi, forța noastră de luptă nucleară va trebui inevitabil să-și îndeplinească misiunea”, a avertizat Kim Yo Jong.

„Distrugere totală și ruină”

Sora liderului Kim Jong, un consilier politic cheie de la Phenian, a reamintit că „misiunea principală” a focoaselor nucleare ale țării sale este să servească drept mijloc de descurajare, dar în cazul în care ar izbucni un conflict armat, aceste arme ar fi folosite pentru „eliminarea forțelor armate ale inamicului”.

În cazul unui atac teribil, forțele sud-coreene ar avea o soartă mizerabilă, care nu este altceva decât distrugere și ruină totală. Nu îi vedem ca pe un adversar al forțelor noastre armate”, a spus sora președintelui din Coreea de Nord, referindu-se la armata sud-coreeană.

Și Kim Yo Jung a criticat „remarcile nesăbuite” ale lui Suh Wook, avertizând că Sudul trebuie să „se disciplineze, dacă vrea să evite dezastrul”.

Coreea de Nord a suspendat testele cu rachete nucleare și balistice, când Kim Jong Un și președintele de atunci al SUA, Donald Trump, au început discuții importante, dar au eșuat în 2019. De atunci, negocierile au stagnat. Coreea de Nord sărbătorește luna aceasta 110 de ani de la nașterea fondatorului său, Kim Il Sung, bunicul actualului lider. De obicei, Phenianului îi place să marcheze aniversările importante cu parade militare, teste de arme sau lansări de sateliți.

Urmăriți Impact.ro și pe