Amenințarea fără precedent a lui Vladimir Putin pentru Occident după trimiterea tancurilor germane în Ucraina. „Avem mulți prieteni în Europa”

Beatrice Dumitru 03.02.2023, 13:52
Amenințarea fără precedent a lui Vladimir Putin pentru Occident după trimiterea tancurilor germane în Ucraina. „Avem mulți prieteni în Europa”

Președintele Vladimir Putin a evocat spiritul armatei sovietice care a învins forțele germane naziste la Stalingrad în urmă cu 80 de ani, în Al Doilea Război Mondial, pentru a transmite că forțele Kremlinului vor învinge Ucraina. Acesta a spus că țara sa este atacată de tancurile Germaniei și a avertizat că Rusia are toate mijloacele pentru a răspunde, referire la decizia Berlinului de a trimite tancuri Leopard 2 Kievului.

Vladimir Putin, o nouă amenințare la adresa Europei

Cu ocazia aniversarii a 80 de ani de la încheierea bătăliei de la Stalingrad, Vladimir Putin a spus că Moscova nu va trimite tancurile ruseşti în Ucraina, dar a amenințat că a pregătit un răspuns pe măsură. El a afirmat că istoria se repetă, referindu-se la decizia Germaniei de a trimite 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei pentru a se apăra de invadatori.

Vladimir Putin i-a numit pe nemți „urmașii lui Hitler” și a sugerat din nou că Rusia ar putea să folosească și arme altele decât cele convenționale. „Suntem din nou amenințați cu tancuri germane Leopard cu cruci pe ele„, a spus liderul rus. El a mai sublinit că Moscova va învinge în Ucraina, spunând că bătălia de la Stalingrad din cel De-al Doilea Război Mondial a devenit un simbol al „naturei indestructibile a poporului nostru”.

Amenințarea fără precedent a lui Vladimir Putin pentru Occident după trimiterea tancurilor germane în Ucraina. „Avem mulți prieteni în Europa”
Rusia a început războiul din Ucraina în februarie 2022.

„Din păcate, vedem că ideologia nazismului în forma sa modernă și manifestare amenință din nou în mod direct securitatea țării noastre. Cei care atrag țările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia și se așteaptă să câștige pe câmpul de luptă se pare că nu înțeleg că un război modern cu Rusia va fi cu totul diferit pentru ei. Nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem mijloacele de a răspunde și nu se va termina cu utilizarea vehiculelor blindate, toată lumea trebuie să înțeleagă asta”, a avertizat Vladimir Putin, citat de Reuters.

Ce a mai spus Vladimir Putin

Vladimir Putin a ţinut să mai puncteze că toată lumea ar trebui să înțeleagă că poporul rus a fost crescut de o generație de învingători.

Cei care ne amenință probabil că nu au înțeles un adevăr simplu: întreg poporul nostru, toți am fost crescuți după tradițiile poporului nostru, generația de învingători, care ne-au creat țara cu munca și sângele lor și ne-au predat-o. Forța apărătorilor Stalingradului este cel mai important far moral pentru armata rusă, pentru noi toți. Soldații și ofițerii noștri sunt credincioși acestui lucru”, a declarat Vladimir Putin.

Pentru a marca aniversarea de 80 de ani a bătăliei, Volgograd a fost redenumit temporar, pentru o zi, Stalingrad. La începutul săptămânii, un nou bust al dictatorului sovietic Stalin a fost inaugurat în oraș. La Stalingrad a fost cea mai sângeroasă bătălie din cel De-al Doilea Război Mondial, când Armata Roșie sovietică, cu peste un milion de victime, a învins forțele Germaniei și a capturat aproape 91.000 de soldați nemți într-un moment de cotitură al războiului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...