Amenințare cu bombă la sediul ANAF din sectorul 3. Ce au descoperit pirotehniștii în bagajul suspect

Ioana Bucur 25.08.2022, 14:17
Amenințare cu bombă la sediul ANAF din sectorul 3. Ce au descoperit pirotehniștii în bagajul suspect

O amenințare cu bombă la sediul ANAF din Sectorul 3 a produs panică în rândul angajaților și românilor care se aflau în interiorul instituției. Potrivit primelor informații, în clădire s-ar fi găsit un pachet suspect. Trupele antitero au fost puse în alertă, ajungând deja la fața locului.

Amenințare cu bombă la sediul ANAF din sectorul 3

Update, ora 14:15. Amenințarea cu bombă de la sediul ANAF din Sectorul 3 s-a dovedit a fi o alarmă falsă, bagajul descoperit pe holurile instituției având în interior mai multe documente.

„Astăzi, 25 august 2022, în jurul orei 12:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 23 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că, într-o instituție publică, din sectorul 3, se află un bagaj suspect.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Capitalei, precum și echipaje de prim ajutor.

De asemenea, sunt prezenți specialiști din cadrul SRI și grupa pirotehnică din cadrul SIAS, pentru efectuarea de verificări specifice”, a transmis Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Române.

Știre inițială:

Momente de panică în București, joi după-amiază. O amenințare cu bombă la sediul ANAF din Sectorul 3 a produs panică în rândul angajaților și românilor care se aflau în interiorul instituției. Potrivit primelor informații, pe holurile clădirii s-ar fi găsit un pachet suspect. Trupele antitero au ajuns deja la fața locului, iar oamenii au fost evacuați din sediu.

Potrivit Digi24, alerta a fost dată de unul dintre angajații ANAF, care a sunat la 112 penru a raporta un bagaj ce fusese abandonat în sediul instituției. Trupele speciale trimise la fața locului au creat un perimetru pentru a se asigura că nimeni nu se va apropia de clădire.

Situația este tratată ca și cum pachetul ar putea prezenta un pericol real, specialiștii urmând să folosească echipamente speciale ale pirotehniștilor. Până nu se vor asigura că nu există un pericol, nimeni nu se va apropia. Instituția își va relua programul ulterior.

Alerte cu bombă în București și Brașov

Un alt bagaj suspect a dat alerta, la sfârșitul lunii iulie, în centrul Capitalei. Pachetul a fost găsit în fața Cercului Militar. La fața locului au fost trimiși, pentru verificări specifice, polițiști, echipaje de prim ajutor, specialiști din cadrul SRI și grupa pirotehnică din cadrul SIAS.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că alerta cu bombă era falsă, trolerul fiind gol.

Cu doar câteva zile înainte, o altă alertă cu bombă a fost dată într-un mall din Brașov, oamenii fiind evacuați de urgență din clădire.

„La data de 28 iulie 2022, în jurul orei 14.37, pe adresa de corespondenţă electronică a Poliţiei Locale Braşov a fost transmis un e-mail privind faptul că într-o societate comercială situată pe bulevardul 15 Noiembrie din municipiul Braşov s-ar afla un dispozitiv exploziv. În aceste momente sunt efectuate verificări de către toate instituţiile cu atribuţii în domeniu”, a anunţat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Tot pe 28 iulie, un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că va arunca în aer un bloc din Sectorul 2 al Capitalei. Au fost mobilizate mai multe echipaje de polițiști și pirotehniști.

În urma cercetărilor, s-a dovedit că totul fusese, de fapt, o glumă proastă, oamenii legii urmând să afle identitatea persoanei care a sunat la 112.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...